20 Nisan 2024 Cumartesi

Patrik Sahak II’den, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 9 Haziran Perşembe günü, Patrik Kadasetli Sahak II ve Batı Avrupa Katolikosluk Temsilcisi ve Vatikan Nezdinde Ermeni Kilisesi temsilcisi Başepiskopos Khajak Barsamyan’ı makamında kabul etti. 


Görüşmede, Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Büyükelçi Murat Salim Esenli ve Bakanlık Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Nevzat Uyanık da hazır bulundular. Bakan Çavuşoğlu misafirlerini karşıladıktan sonra, Türk-Ermeni ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normale dönmesini dilediğini vurguladı. Bu bağlamda iki halkın dostluğu için çalışmalarda bazen din adamlarının kamuoyu üzerinde siyasetçilerden daha fazla etkiye sahip olduğunu düşündüğünü dile getirdi.


Cemaat seçimleri ile ilgilenen Bakan Çavuşoğlu’na Patrik Hazretleri, yönetmeliğin hazırlığının son aşamaya geldiğini ve yakında yayınlanacağını umut ettiğini söyledi.


Patrik Kadasetli Sahak II ve Başepiskopos Khajag Barsamyan, Bakan Çavuşoğlu’na Ermeni Kilisesi’nin en büyük azizlerinden biri olan Nerses Şınorhali’nin vefatının 850. yıldönümü vesilesiyle, Ermeniler’in Roma ve dünyanın çeşitli ülkelerinde Aziz Nerses Şınorhali’nin hatırasını anmak ve eserlerini tanıtmak için organizasyonların öngörüldüğünü ifade ettiler. Bu vesile ile Rumkale ve çevresine inanç ziyaretlerinin de öngörüldüğünü dile getirdiler. Bu açıklamalardan çok memnun kalan Bakan Çavuşoğlu söz konusu faaliyetler için gerektiğinde her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.


Bunların dışında, Anadolu’daki onarılan kiliselerin durumuyla ilgili bilgiler alan Bakan Çavuşoğlu İstanbul’da bulunduğu müsait bir zamanda Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’ni ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.
Patrik Hazretleri ve Başepiskopos Barsamyan, gösterilen konukseverliğe teşekkür ederek bakanlıktan ayrıldıktan sonra, Büyükelçi Murat Salim Esenli’nin konutunda ağırlandılar.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi