25 Nisan 2024 Perşembe

Patrik Sahak II’ye Rahiplerden Önemli Ziyaret

Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II, 23 Şubat Salı günü, Patrik Vekili Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ı, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi Vaizi Rahip Harutyun Damadyan’ı, Beşiktaş Surp Asdvadzadzin Kilisesi Din Görevlisi Kıdemli Peder Sarkis Kuyumcuyan’ı, Naregatsi Korosu Başokuyucusu Diyakos Arman Maraşlıyan ve Kilise Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Hayazad Gazeroğlu’nu, Patrikhane’de kabul etti.

Ziyaretçiler, Patrik Sahak II’ye olan vefa borçlarını ifade etmek için Beşiktaş Kilisesi adına Patrikhane’de bulunduklarını belirttiler. Kıdemli Peder Krikor Damadyan’ın, Ermenice kaleme aldığı, “Huşamadyan Beşiktaşi” (Beşiktaş Anı Kitabı) kitabının yayınlanması büyük bir sevinç kaynağıydı. Ziyaretçiler öncelikli olarak, kitabın yazarı tarafından imzalanmış ilk nüshasını Patrik Hazretleri’ne takdim ettiler ve kitabı Patriklik Beratı’yla onurlandırdığı için kendisine özel olarak teşekkür ettiler. Ziyaretçiler bu vesileyle, kitabın başlangıç noktası, gelişimi ve yayına hazırlık evreleri hakkında bilgiler sundular. Bunun yanı sıra, kiliseyle ilgili anıları, diyakosluk döneminde Beşiktaş’ta da hizmet etmiş olan Patrik Hazretleri ile paylaştılar. Beşiktaş Kilisesi Ailesi’nin temsilcileri, Patrik Hazretleri’nin huzurunda kitabı kaleme alan Kıdemli Peder Krikor Damadyan’a ve yayına hazırlanmasında hizmet eden Rahip Harutyun’a teşekkür ettiler.

Patrik Hazretleri, öncelikli olarak Beşiktaş Anı Kitabı’nın yayınlanması münasebetiyle memnuniyetini belirtti. Bu eser, tarihi değeri olan ve gelecek nesillere ışık tutacak bir çalışma ve yakın tarihimizde, başka kiliselerde de benzer çalışmalar yürütülmüş ve çalışmalar sayesinde geçmişin ışığı günümüzü aydınlatmakta.

Harika mimarisiyle, dünya çapında üne kavuşmuş Beşiktaş Kilisesi, bu kitap sayesinde daha geniş kitlelere hitap edecek. Patrik Hazretleri bu bağlamda, Kıdemli Peder Krikor hakkında övgüyle bahsederken, yeni yayınlanan bu eserle, yazarın geçmişteki çalışmalarına bir halka daha eklendiğini vurguladı. Patrik Hazretleri aynı zamanda Beşiktaş Kilisesi’ni ve hizmet edenleri överken, çalışmalarında başarılar diledi.

Patrik Hazretleri, son olarak, bu kitaba bir tanıtım günü düzenlenmesi önerisinde bulundu. Ziyaretçiler bu doğrultuda Rahip Harutyun önderliğinde bir komisyonun çalışmaya başladığını ve Surp Zadik (Paskalya) Yortusu’nu takip eden günlerde, Kadasetli Patrik Hazretleri’nin de yüksek himayelerinde kitap tanıtım günü düzenlemeyi planladıklarını belirttiler. Salgın sürecinin seyri de göz önünde bulundurularak, gelişmeler hakkında ilerleyen zamanlarda bilgi verileceğini söylediler.

Ziyaret sonunda, ziyaretçiler sıcak kabulü münasebetiyle Patrik Hazretleri’ne teşekkür ettiler.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi