25 Nisan 2024 Perşembe

Pazar Günleri Zorunlu Çalışması İstenen Kişi, Posta Servisine Dava Açtı

Pennsylvania’da bir Hristiyan, Pazar günü çalışmayı zorunlu kılarak işten çıkarılmasına neden olan USPS adlı posta servisine yasal işlem başlattı. 

Lancester County’de kilise ibadetine katılamadığı ve dini inancını yerine getiremediği gerekçesiyle Gerald Groff adlı posta taşıyıcısı bu ayın başlarında din ve inanç özgürlüğünü savunan hukuk şirketlerinden, Bağımsız Hukuk Merkezi’nde (ILC) dava açtı.

USPS, Amazon ile ortaklık kurmadan önce Groff’tan Pazar günleri çalışmasını hiç istememişti. Başlangıçta Groff’un inancına saygı duyan ve Pazar günleri çalışmasını istemeyen şirket, Amazon ile ortaklılığının ardından zorunlu Pazar uygulaması başlattı ve Groff disiplinsizlik suçu iddiasıyla işinden atıldı.

Groff’u temsil eden avukatlardan biri olan David Crossett, ‘‘Özgür ve inançlara saygılı bir toplumda farklılıkları cezalandırmak yerine, bu farklılıklar tanınmalıdır. Postanenin, Pazar günleri çalışanın dini hakkını ihlal etmeden Amazon ile iş yapabilmesinin birçok alternatifi var’’ dedi.

Bağımsız Hukuk Merkezi (ILC) Baş Danışmanı Randoll Wenger, ‘‘Özgür bir toplumda hükümet işverenlerin çalışanlarının haklarına saygı duymasını sağlamalıdır’’ dedi. 

ILC avukatı Jeremy Samek, ‘‘Toplum olanak, birlikte yaşayabileceğimiz ve birlikte çalışabileceğimiz benzersiz inançlara sahip insanlarla uyum içinde olmalıyız. Sonuç olarak Groff işini geri istiyor. Bu onun için önemli ama aynı zamanda hükümet ve postanede çalışan birçok kişi için de istihdamlarına devam edebilmeleri ve dini inançlarını yerine getirebilmeleri için önemli’’ açıklamasında bulundu. (CP)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi