25 Nisan 2024 Perşembe

Pazar Günü Çalışmak İstemediği İçin Öldürüldü

Pakistanlı genç bir Hristiyan, Pazar günü tatil olmasına rağmen çalışmayı reddettiği için sokakta vurularak öldürüldü.

Morning Star’ın haberine göre, Punjab’ın Şeyhupura kentinde yaşayan 20 yaşındaki Noman Munir Masih bir yerel sağlık bürosunda çalışıyordu.

Norman’ın annesi Khalida Bibi, “Aniden iki motosikletçi oraya geldiğinde Noman’ı orada bırakarak ayrılmak üzereydiler. Bir tanesi bir tabanca çekti ve Noman’a ateş açarak onu öldürdü” diye belirtti.

Olay ile bağlantılı olarak Daanu Chaddar adlı bir adam tutuklandı. Ailenin avukatı olan Kashif Naimet, Chaddar’ın, Masih’in tatil gününde evinin önünü süpürmeyi reddettiği için Masih’i tehdit ettiğini belirtti. Talebinin reddedilmesiyle öfkelenen Chaddar, iddiaya göre Noman’a “korkunç sonuçlarla” karşı karşıya kalmaya hazır olmasını söylediği ve emrini çiğnediği için Noman’ı tehdit ettiği belirtildi.

Avukat Naimet, “Noman, basit bir temizlik görevlisi ve kimseyle bir düşmanlığı olmayan biriydi. Anladığımız kadarıyla, bir radikalin evinin önünü temizlemeyi reddetmesi onun öldürülmesine yol açtı” diyerek sözlerine ekledi.

İnsan Hakları Savunucuları, Pakistan’daki birçok radikal tarafından Hristiyanların haksızlığa uğradıklarını ve aşağılanmış hissettiklerini söylüyor.

Sheikhupura Tehsil Belediye Otoritesi sağlık çalışanları sendikası başkanı Riaz Masih Bhatti, “Hristiyan sağlık görevlilerine karşı önyargılar sık sık görülüyor, ancak Noman’ın cinayeti, tüm toplumda bir şok gösterdi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi