8 Mayıs 2024 Çarşamba

Peder Avedis Tabaşyan’dan Anadolu Ermeni Toplumuna Ziyaret

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Patrik Sahak II’nin izni ve takdisleriyle, Anadolu Ermeni Toplumu Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan, 11-12 Kasım’da İskenderun ve Vakıfköy toplumu üyelerine ziyaret gerçekleştirildi. 

Bu vesileyle, İskenderun Surp Karasnits Mangants Kilisesi’nde, vakıf ikinci başkanı Benyamin Tabaş’ın evladı Armina Tabaş’ın vaftiz töreni yapıldı. Vaftiz töreninin sevinci, depremin kilise binasında yarattığı hasarın üzüntüsü ile karıştı. Kilise binasının kısa sürede onarılıp yeniden ibadete açılması için dualar edildi.

Elazığ

Peder Avedis Tabaşyan, 17 Kasım 2023 Cuma günü, İskenderun Surp Karasnits Mangants (Karasun Manuk) Kilisesi Vakfı yönetim kurulu başkanı Yusuf Tabaşyan’ın refakatiyle, Elazığ Ermeni toplumunu ziyaret etti. Peder Avedis, burada toplum üyelerinden Arman Yağcı tarafından karşılandı.

Elazığ Belediye Başkanı’nı Ziyaret

Peder Avedis, Yusuf Tabaş ve Arman Yağcı refakatiyle, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Ermeni mezarlığındaki şapel girişinin kaplanması Belediye Başkanı Şerifoğlu’nun sayesinde yapılmıştı. Samimi ortamda geçen görüşme sırasında Peder Avedis, Belediye Başkanı Şerifoğlu’na Patrik Sahak II’nin selamlarını ve Elazığ Ermeni toplumunun teşekkürlerini iletti. Sohbetin ardından ziyaret anısına ve teşekkür ifadesi olarak Başkan Şerifoğlu’na plaket takdim edildi.

Surp Badarak (Kutsal Sunu)

18 Kasım Cumartesi sabahı, Elazığ Mezarlığı Surp Nışan Şapeli’nde Surp Badarak (Kutsal Sunu Ayini) sunuldu. Peder Avedis eli ile sunulan Surp Badarak’ın ardından, soğuk havaya rağmen bu küçük ibadethanede bir araya gelen Elazığ Ermeni toplumu üyelerine vaaz verdi ve Patrik Hazretleri’nin pederane selamlarını ve takdislerini iletti. 

Törenin ardından Peder Avedis, Arman Yağcı eşliğinde törene katılamayan toplum üyelerini ziyaret ederek onlara dualar okudu.

Malatya

19 Kasım Pazar sabahı ise Malatya’ya ziyaret gerçekleştirildi. Burada Ermeni mezarlığındaki şapelde dua edildi ve “Hokehankisd” (Ayin-i Ruhani) töreni gerçekleştirildi.

Peder Avedis bu ziyaretlerin ardından önce Hatay’a, ordan da İstanbul’a döndü.

Episkopos Dahdal Arsuz’da ve Mersin’de Ayinlere Katıldı

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile Türkiye’ye gelen Episkopos Arsenios Dahdal, Paskalya öncesindeki...

Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde Kutsal Sunu Ayini

Lusavoriç Korosu'nun 95. yılı Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Beyoğlu Surp Yerrortutyun Kilisesi'ndeki Surp Badarak'a (Kutsal Sunu...

Aziz Corç’un İsim Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

Hristiyanlığın simge isimlerinden Aziz Corç’un İsim Bayramı dolayısıyla, İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi'nde özel...

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi’nde Matem Haftası ve Paskalya Kutlamaları

Kutsal Ortodoks Kiliseleri'nde 2024 yılı Paskalya orucunun son haftası olan Matem Haftası 28 Nisan pazar akşamı başladı,...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi