29 Mart 2024 Cuma

Peder Ferrari’nin Cenaze Töreni Mersin’de Yapılacak

İskenderun Katolik Kilisesinde yıllarca görev yapan, Hristiyan cemaatinin yanı sıra İskenderun’da birçok kişi tarafından sevilen ve tanınan bir isim olan Peder Roberto Ferrari, Cumartesi günü son görev yeri olan Mersin’de vefat etti. Peder Ferrari’nin cenaze töreni, yarın Mersin Katolik Kilisesi’nde yapılacak.

İskenderun başta olmak üzere güney bölgesindeki kiliselerin çoğunda başarıyla görev yapan Katolik Kilisesi Pederlerinden Roberto Ferrari, yakalandığı hastalığa yeni düşerek hayata gözlerini yumdu. Vefatının ardından birçok kişiyi üzüntüye boğan Peder Roberto Ferrari için Mersin’deki Cenaze Töreni, 22 Mart Çarşamba Günü (yarın) saat 11.00’de Mersin Katolik Kilisesinde gerçekleştirilecek. Törene İskenderun’dan da kalabalık bir grup katılacak.

Peder Roberto Ferrari’nin Türkiye’deki macerası Trabzon Katolik Kilisesi ile başladı. Trabzon’daki görevinin ardından Hıristiyanlığın beşiği olarak kabul edilen Hatay bölgesine gelen Ferrari, uzun bir süre Antakya Katolik Kilisesinde de görev yaptı. Daha sonra İskenderun’a gelen Roberto Ferrari, buradaki Katolik Katedralinin büyümesinde etkin rol oynadı.

Güler yüzü ile İskenderun’daki Hristiyan cemaati tarafından kısa sürede sevilen ve sayılan bir isim haline gelen Roberto Ferrari, çalışkanlığı, alçakgönüllülüğü ve sevecen tavırları ile gönüllerde de taht kurdu.

Bir süredir Mersin Katolik Kilisesinde görev yapan Peder Roberto Ferrari, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ancak geçkin yaşından ötürü hastalığa yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.

Peder Roberto Ferrari’ye Allah’tan rahmet, sevenlerine, dost ve akrabalarına ve tüm Hristiyan cemaatine başsağlığı diliyoruz. (SAT-7 TÜRK/ Hatay-İlyas Edip TERBİYELİ)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi