29 Mart 2024 Cuma

Pekin’de, Katakomb Protestan Kilisesi Üyeleri Tutuklandı

Asia News haber ajansının verdiği bilgilere göre, Çin’in başkenti Pekin’de bulunan, en  kalabalık Protestan cemaatine sahip Shuyang kilisesinin üyeleri tutuklandı .

25 Ekim Pazar günü, polis “Katakomb” kilise üyelerinden 4 kişiyi tutukladı. Kilise topluluğu Pekin’de ortak bir duada buluşmak ve yetkililerden kilisenin dokunulmazlığını talep etmek amacıyla bir araya geldi.

China Aid servisinin vermiş olduğu bilgilere göre, tutuklanan 4 kilise üyesi için ‘toplum düzenini bozma’ sebebiyle 10 gün idari gözaltı cezası verildi.

2009 yılında kilise topluluğu, 1500 metre karelik ibadet alanı olarak bir arsa satın aldı fakat yetkililer buna karşı çıktı. Topluluk evlerde toplanmaya ve bazen de restoranlarda buluşmaya başladı. Fakat, her seferinde toplantıları polis zoruyla dağıtıldı. 2011 yılında kilise üyeleri ibadetlerini açık havada yapmak zorunda kaldı ve bu bir süre böyle devam etti.

Catacomb Hristiyan kilisesinin pastörü Xu Yun Hai, “’Çin hükümeti son günlerde bu baskıyı arttırdı, kilisede 1000’den fazla üyeye sahip ve bu insanlar ibadet için açık havada bir araya geliyor ve her defasında tutuklanıyorlar.” dedi.

Bu kadar çok tutuklamaya rağmen her hafta en az 100 kilise üyesi bir araya gelmeye devam ediyor.

Yaklaşık 80-90 milyon kişi, gayri resmi Protestan Hristiyan gruplarına üye fakat, Çin yasalarına göre, sadece resmi kaydı olan dini gruplar, ibadet faaliyetlerini yürütme yetkisine sahip.

(cnl.news/Olga Daşcinscaia)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi