17 Nisan 2024 Çarşamba

Pentikost Bayramı, İskenderun’da Özel Bir Ayinle Kutlandı

Paskalya Bayramı’ndan sonraki 50’nci günde, ‘İsa Mesih’in Göğe Yükselişinin ve Kutsal Ruh’un Havarilerin Üstüne Dökülüşünün’ kutlandığı “Pentikost Bayramı” İskenderun’da da özel bir ayinle kutlandı.

İsa Mesih’in haç üzerinde ölümünün ardından, dirilerek göğe yükselişi ve sonrasında Kutsal Ruh’un Havarilerin üzerine indiği gün olarak kutlanan “Pentikost Bayramı” münasebetiyle İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde bir ayin düzenlendi. Kutsal Ayini, Anadolu Havarisel Vekilliği Şansölyesi Antuan Ilgıt yönetti. Kilise cemaatinin de eşlik ettiği ayinde Kutsal Ruh’un inişiyle ilgili İncil’den bölümler de okundu.

Ayinde Pentikost Bayramı ile ilgili vaaz veren Peder Ilgıt, Kutsal Ruhun Gücünden ve Kutsallığından bahsetti. Kiliselerin kutsallığının da Kutsal Ruh aracılığıyla gerçekleştiğine işaret eden Ilgıt; “Bugün gelişini kutladığımız ‘Kutsal Ruh’ ile kiliselerin kutsallığı gerçekleştirilmiştir. Dünyanın tarihi gelişiminde hep Kutsal Ruh vardır. Yeryüzü, kutsal ruhun nimetleriyle doludur. Kilisenin ilk günlerindeki kurtuluş esenliği şimdi sana iman edenlerin kalplerinde devam ediyor.

İsa Mesih’in yaptığı güzel şeyler, yaşanan olaylar ve tüm mucizeler, 2000 yıl önce olan ve biten şeyler değil. Biz kutsal ruha yüreğimizi açarsak, yaşadığımız yerlerde ve ülkelerde, kutsal ruh vasıtasıyla tüm bunların hayatımızda gerçekleştiğini görebiliriz. Kutsal Ruh bize bu fırsatı ve imanı veriyor.

Bu yüzden dualarımızı ve dileklerimizi bütün kalbimizle istememiz gerekiyor. Kutsal Ruhtan ‘Adil ve Adaletli’ olmamız için yardım istemeliyiz. Adalet yoksa, hayatımızda kıskançlık olacaktır. Adil olmayan insan kıskançtır, öfke ve nefretin kucağına düşer, dedikodu yapar. Başkasının iyiliğini çekemez” dedi. Ilgıt, Kutsal Ruh’un hayatımızda her zaman yer alması gerektiğinin de altını çizdi.

İlahilerin söylendiği ve Kutsal Ruh’un tüm inananların kalbinde yer etmesi adına edilen duaların da yapıldığı Kutsal Pentikost Ayini, Kutsal Komünyonun dağıtılması ile son buldu. (SAT-7 TÜRK/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Malatya ve Elazığ’da Diriliş Yortusu Kutlamaları

İsa Mesih'in Diriliş (Surp Zadik) Yortusu münasebetiyle Anadolu Ermeni toplumu gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan Malatya ve Elazığ...

BM: 25 Milyon Kişi İnsani Yardıma Muhtaç

Birleşmiş Milletler (BM), Sudan'da 25 milyon kişinin insani yardıma muhtaç olduğunu, 8,6 milyon kişinin ise yerinden edildiğini...

Kilisede Bıçaklı Saldırı: “Dini Aşırıcılık” Kaynaklı Bir Terör Eylemi

Avustralya'nın başkenti Sidney'in batısında bir kilisede, episkopos dahil en az 4 kişinin bıçaklandığı bildirildi. Ayin sırasında konuşma...

Gazze’de Sağlık Krizi: Yetersiz Beslenen Hastalar İyileşemiyor

Bombardımanın 6 aydır sürdüğü Gazze'de sağlık hizmetlerine erişim neredeyse imkansız hale geldi. Yetersiz beslendikleri için yaraları iyileşmeyen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi