19 Nisan 2024 Cuma

Pera Diriliş Kilisesi’nde Geleneksel Noel Ezgileri Akşamı

Geçtiğimiz Pazar akşamı Pera Diriliş Kilisesi’nde 9’uncusu düzenlenen Noel Ezgileri Akşamı’na büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı bu etkinliğin teması İsa Mesih’in doğuşu müjdesiydi.

2010’dan beri yapılan ve hem Hristiyanların Noel’i birlikte kutlaması bilhassa da Mesih’i tanımayanlara Noel’in müjdesini duyurmak amacıyla yapılan Noel Ezgileri’ne, Hristiyan olmayanlardan en büyük ilgi bu sene görüldü. Birçok farklı şekilde bu etkinlikten haber alıp gelen ve büyük bir mutluluk ve teşvikle oradan ayrılan birçok kişi oldu.

Programda birçok Noel ilahisi ve İsa Mesih’in dünyamıza gelişiyle, neden geldiğiyle ve bizim için neler yaptığıyla ilgili hem Eski Antlaşma’dan hem de Yeni Antlaşma’dan ayetler okundu; bilindik Noel ilahileri yanısıra yeni Noel ilahileri de söylendi.

Tapınma grubunda, temelde Pera Diriliş Kilisesi’nden kişiler yer alsa da, farklı kiliselerden hizmet eden kişilerin varlığı kiliseler arası kardeşliğin güzel bir örneğini sergiledi.

Doğuş’la ilgili vaazı Nurhan Çolakoğlu verdi. Vaazının özeti olarak şu cümleleri kullandı, “Özetleyecek olursak, İsa’nın isminin anlamı Kurtarıcıdır. Sana, yaşamında senin sahip olmadığın bir güç vermeye geldi. İradeni, senin için fazla kuvvetli olan güçlerden özgür kılmak için, seni kurtarmak için, arka koltuğa oturup zayıflara öncelik vermeyi öğretmek için geldi. Tanrı’yla ilişkini kurtarmak için geldi. Bağışlanabilirsin. Tanrı’yla barışabilirsin.

Tanrı’nın çocuğu olarak çağrılabilirsin. Tanrı’nın gücüyle tamamen doğru olabilirsin. Seni seven ve seninle ilgilenen bir Tanrı olduğunu bilmelisin. Çünkü İsa Kurtarıcı’dır ve bizi günahlarımızdan kurtarmaya geldi.”

Vaazın ardından program, ilahiler ve tüm insanlık için dua zamanı ile devam etti. Coşkulu akşam, yemekler ve sohbet eşliğinde sona erdi.

2017 Aralık’ta gerçekleşen Noel Ezgileri’nin canlı kaydı alınmıştı. SAT-7 TÜRK ekibi tarafından CD haline getirilen bu kayıt, Noel ve yeni yıl hediyesi olarak kiliselere gönderilecek.

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi