20 Nisan 2024 Cumartesi

Perulu Episkoposlar, Venezuelalı Mültecilere Yardım İçin Kampanyası Başlattı

Perulu Episkoposlar, ülkelerinde yaşayan Venezuelalı mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için bir yardım kampanyası başlattı.

Caritas International’a göre, 2013’ten bu yana ülkenin cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’nun yönetiminde büyük bir gıda ve ilaç sıkıntısı olarak baş gösteren ciddi ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık dört milyon Venezuelalı ülkelerini terk etmişti. Maduro 20 Mayıs’taki şüpheli seçimlerde yeniden seçildi.

Milyonlarca mülteci; Peru, Şili ve Arjantin gibi diğer ülkelerle birlikte Kolombiya’ya gitmeyi hedefliyor.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi, nüfusunun yüzde 90’ının yoksulluk sınırının altında yaşadığı Venezuelalı vatandaşların 2017’de yaklaşık 24 kilo kaybettiğini belirtti.

İlaç eksikliği, Venezuela’da kızamık ve sıtma gibi neredeyse tamamen ortadan kaldırılmış hastalıkların artmasına neden oldu.

Sadece Orinoco Deltası Bölgesi’nde kızamık nedeniyle 26 çocuğun hayatını kaybettiği sıtma vakalarının ise arttığı belirtildi.

Venezuela 2017’yi % 2.6 oranında bir enflasyon ve yüzde 15’lik Gayri Safi Milli Hasıla düşüşü ile kapadı. Uluslararası Para Fonu, 2018 için enflasyonu yüzde 14 bin seviyesinde tahmin ediyor. Bu durum, bu yıl ve bir sonraki yıl gelişmekte olan piyasalar arasında en yüksek enflasyon endeksi olacağı belirtiliyor. (Catholic News Agency) 

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi