19 Mart 2024 Salı

Piskoposlar Cinsel İstismarla Mücadele İçin Vatikan’da Bir Araya Gelecek

Vatikan’da düzenlenecek cinsel istismar ile mücadele konferansına dünyanın dört bir yanından piskoposlar katılacak. Kilisenin güvenilirliğine ciddi bir zarar veren bu konunun çözümü için bir toplantı da yapılacak.

Roma Katolik Piskoposlar Konferans Başkanı ve Vatikan yetkililerinin de katılım göstereceği konferansın temel başlığı ‘küçüklerin ve savunmasız yetişkinlerin kötüye kullanılmasını önlemek’ olacak. Konferans Perşembe günü başlayacak ve dört gün sürecek.

Papa Françesko’nun toplatıyı idare etmesi için görevlendirdiği Peder Federico Lombardi’nin gazetecilere verdiği demeçte, “Bu alandaki güvenilebilirliğin tehlikede olduğuna inanıyorum” dedi.

Peder Lombardi, “Bu sorunun kökenine ulaşmak zorundayız. Havarisel kilise olarak bu sorunu teşhis edip, çözüme kavuşturacağız” dedi.

Dünya genelinde 1.3 milyar üyesi olan Katolik kilisesi, günümüzden yirmi yıl önceki krizler ile bile mücadele edebilecek uyuma, koordinasyona ve küreselliğe sahip.

71 yaşındaki Peder Lombardi, ruhbanların görevlerini kötüye kullanmasını önlemek için ABD’den gelen Piskoposların tecrübe ve birikimlerini paylaşacağını da aktardı.

Söz konusu suçlamaların ise günümüzden 10 yıl önce iddia edildiği belirtildi.

Papa Françesko, danışmanlarından gelen öneri üzerine bu konferansı Eylül ayında düzenlemeye başladı. Çünkü bazı Piskoposlar uygulanan prosedürleri ve istismar vakalarına nasıl yaklaşacağını bilmiyordu.

Son olarak Papa Françesko, cinsel istismar mağdurları ve aileleri için de öğretici bir oturum olacağını belirtti. (catholicnewsagency)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi