18 Nisan 2024 Perşembe

Piskoposlar Cinsel İstismarla Mücadele İçin Vatikan’da Bir Araya Gelecek

Vatikan’da düzenlenecek cinsel istismar ile mücadele konferansına dünyanın dört bir yanından piskoposlar katılacak. Kilisenin güvenilirliğine ciddi bir zarar veren bu konunun çözümü için bir toplantı da yapılacak.

Roma Katolik Piskoposlar Konferans Başkanı ve Vatikan yetkililerinin de katılım göstereceği konferansın temel başlığı ‘küçüklerin ve savunmasız yetişkinlerin kötüye kullanılmasını önlemek’ olacak. Konferans Perşembe günü başlayacak ve dört gün sürecek.

Papa Françesko’nun toplatıyı idare etmesi için görevlendirdiği Peder Federico Lombardi’nin gazetecilere verdiği demeçte, “Bu alandaki güvenilebilirliğin tehlikede olduğuna inanıyorum” dedi.

Peder Lombardi, “Bu sorunun kökenine ulaşmak zorundayız. Havarisel kilise olarak bu sorunu teşhis edip, çözüme kavuşturacağız” dedi.

Dünya genelinde 1.3 milyar üyesi olan Katolik kilisesi, günümüzden yirmi yıl önceki krizler ile bile mücadele edebilecek uyuma, koordinasyona ve küreselliğe sahip.

71 yaşındaki Peder Lombardi, ruhbanların görevlerini kötüye kullanmasını önlemek için ABD’den gelen Piskoposların tecrübe ve birikimlerini paylaşacağını da aktardı.

Söz konusu suçlamaların ise günümüzden 10 yıl önce iddia edildiği belirtildi.

Papa Françesko, danışmanlarından gelen öneri üzerine bu konferansı Eylül ayında düzenlemeye başladı. Çünkü bazı Piskoposlar uygulanan prosedürleri ve istismar vakalarına nasıl yaklaşacağını bilmiyordu.

Son olarak Papa Françesko, cinsel istismar mağdurları ve aileleri için de öğretici bir oturum olacağını belirtti. (catholicnewsagency)

Dünyanın En Yaşlı Adamı Hayatını Kaybetti

Günde iki kez tesbih duası yapan ve dünyanın en yaşlı erkeği unvanına sahip olan Vicente Pérez Mora,...

Uyanış Gençliği’nde Hristiyanların Topluma Etkisi Konuşuldu

İstanbul'un farklı kiliselerinden gençler 6 Nisan Cumartesi günü, Uyanış Gençliği’nde yeniden bir araya geldi. Sunuculuğunu Dirisu Kilisesi’nden...

Kilise Yakınlarında Bir Araç Dolusu Yanmış Kutsal Kitap Bulundu

Tennessee'deki Global Vision Bible Kilisesi'nden pastör Greg Locke, kilise yakınlarındaki bir araçta yaklaşık 200 adet Kutsal Kitap'ın...

Hristiyan Doktrininin Siyasete Entegre Edilmesi İsteniyor

6-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimleri öncesinde episkoposlar, devlet ve kilise arasındaki ilişkinin...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi