19 Mart 2024 Salı

Episkoposlar Haiti İçin Dua İstedi

Yasadışı bir şekilde Bahamalar’a geçmeye çalışırken boğularak hayatını kaybeden 28 kişinin ardından, Haiti Cumhurbaşkanı’na karşı protesto gösterileri düzenlendi. Ülkenin Katolik piskoposları ise, Haiti halkının daha akıllıca bir çözüm için birlik olması gerektiğini söyledi

11 Şubat gününde düzenlenen Haiti Piskoposluk Konferansı’nda, “Herkesi ilgilendiren bu tehlikenin boyutunu belirlemek için bir araya gelmek ve eyleme geçmek gerekli” kanısına varıldı.

“Gemiler batmaya başladıklarında, denizciler İsa Mesih için ağlıyor ve dua ediyorlar” diye konuşmasına başlayan Haiti Piskoposu şöyle devam etti:

“Şu an hayata karşı bir savaş var. Yasadışı göç ve gösteriler nedeniyle yaşamını yitiren birçok insan var. Biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz.”

Piskopos açıklamasının sonunda, “ Milletimizin çıkarlarını savunmalı ve mantıklı bir çözüm bulmalıyız. Büyük fedakarlıklar pahasına bile olsa bunu başarmalıyız” dedi ve insanların Haiti için Mesih İsa’ya dua etmelerini istedi.

BBC’nin haberlerine göre, Cumhurbaşkanı Jovenel Moise’ye karşı dört gün süren protesto gösterilerine binlerce kişi katıldı. Ancak bu gösteriler dört kişinin hayatını kaybetmesine, düzinelerce kişinin ise yaralanmasına sebebiyet verdi.

Ayrıca BBC’nin belirttiğine göre; Bahamalar Savunma Kuvvetleri, 28 kişinin hayatını kaybettiği kazada, 17 kişinin hayatını kurtardı.

Aynı gün Haiti’den Bahamalar’a yasadışı bir şekilde giriş yapmaya çalışan 300 kişi yakalandı ve ülkelerine geri gönderildi.

Haiti’den çıkmaya çalışan birçok insan Turks ve Caicos Adalarına gitmeye çalışıyor. Fakat genellikle yakalanarak ülkelerine geri gönderiliyor.(catholicnewsagency)

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Şiddetli Yağış ve Sel, 6 Binden Fazla Yerinden Edilmiş Aileyi Etkiledi

Yemen'in orta kesimlerindeki Marib şehrinde şiddetli yağış ve selden 6 bin yerinden edilmiş ailenin etkilendiği duyuruldu. Yemen hükümetine...

Hristiyan Yardım Kurumu, Binlerce Teolojik Kitap Bağışlayacak

Hristiyan yardım kurumu, dünya çapında teolojik kaynaklardaki boşluğu doldurmak için 10 bin'den fazla kitap bağışlayacak. Langham Partnership organizasyonu...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi