29 Mart 2024 Cuma

PSYK’nın 2. Kuruluş Yıl Dönümü

Türkiye Ermenileri Patrikliği Sosyal Yardım Komisyonu (PSYK) kuruluşunun ikinci yılını, 27 Mart Pazar günü saat 15:00’te, Kadasetli Patrik Sahak II Hazretleri’nin riyasetinde, genç gönüllülerin düzenlediği bir resepsiyonla kutladı. 

2020’de salgın nedeniyle kurulan, o günden bu yana Ermeni toplumunun ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı görev edinen PSYK’nın tüm gönüllü çalışanları ve aileleri; genç gönüllülerin organize ettiği etkinlikte bir araya gelerek, çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Kristin Dinçkayıkçı Hayranyan ile Aren Dadıroğlu

PSYK’nın iki yıllık çalışmalarının özetlendiği kutlama filmi ile başlayan programda açış konuşmalarını Kristin Dinçkayıkçı Hayranyan ve Aren Dadıroğlu yaptı. Yaptıkları ortak sunumda gönüllü gençlerin faaliyetleri hakkında bilgi aktarırken, geleceğe dönük projeler hakkında da bilgi verdiler. Görüş ve önerilerini, farklı konu başlıkları ve bakış açılarından aktarmak üzere kürsüdeki yerlerini alan Kris Arzuman, Margos Efe Karahan ve Mıgırdiç Donukök ise; gönüllülük ve saha çalışmaları hakkında kişisel ve ekip deneyimlerinden çeşitli örnekler sunarak, aldıkları geri bildirimleri yaşanmış ilişki ve olaylar üzerinden konuklara aktardılar.

PSYK Başkanı Haçik Canel

Ermenice, Türkçe ve İngilizce olarak 3 farklı dilde hazırlanarak sosyal medya tanıtımlarında projeyi anlatan kısa filmlerin de ilk gösteriminin ardından kürsüdeki yerini alan PSYK Başkanı Haçik Canel söze; gönüllü gençlerin organize ettiği ikinci yıl etkinliği ve genç katılımın yoğunluğu için duyduğu mutluluğu aktararak başladı. Ardından başta Patrik Hazretleri’nin önderliği ve hayırseverlerin katkıları olmak üzere, ayırdıkları zaman ve özverili çalışmaları için tüm PSYK gönüllüleri ile manevi destek sunan ailelerine de teşekkür etti. PSYK’nın sürekli gelişerek pek çok farklı alanda hizmet vermeye devam ettiğini ve daha büyük bir aile haline geldiğini belirten Canel, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için ilerleyen dönemde de farklı projelerle toplumsal katkı anlamında çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.

Dayk Misisoğlu ile Lidya Alaçam

Program akışının sunucular Lidya Alaçam ve Dayk Misisoğlu tarafından sağlandığı, Peder Şirvan Mürzyan ve Rahibe Kayane Dulkadiryan’ın da hazır bulunduğu etkinlik, Patrik Hazretleri’nin konuşması ile son buldu.

Etkinlik boyunca PSYK gönüllüleri ve aileleriyle de sohbet eden Patrik Hazretleri, PSYK faaliyetleri hakkında detaylı bilgi alarak konuklarla fikir alışverişinde bulundu. Konuşmasında, toplumsal konulardaki farkındalık ve çaba için hayırseverler ile tüm gönüllü kişi ve kurumlara teşekkür ederek, çalışmalardan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve takdislerini sundu.

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi