20 Nisan 2024 Cumartesi

Rahip, Arabasında Açtığı İlahi Aracılığıyla İnsanları Teselli Ediyor

Koronavirüs sebebiyle karantina döneminde kiliseler insanlara ulaşmak konusunda yaratıcı olmaya teşvik ediliyorlar. Londra’daki bir rahip de arabasını bir konut sokağında sürerken, klasik “Yüce Lütuf” ilahisini tam ses çalarak insanların ruhlarına dokunmaya çalışıyor. 

Notting Hill’deki Aziz Petrus Kilisesi’nin rahip yardımcısı Pat Allerton, bu anı sosyal medyadan paylaştı ve umarım komşuları çok fazla rahatsız etmeyiz diye espri yaptı.

Girişimini açıklayan rahip, “bu zor zamanda insanların ruhlarını teselli etmek ve teşvik olmak” istediğini söyledi.

 “Amaç, Portabello Yolu’ndan başlayarak, cemaatin yaşadığı farklı sokakları dolaşmak, bir hoparlör sistemi kurmak ve herkesi kendi evlerinin güvenliği ve rahatlığından veya belki de kapı aralıklarından bu klasik ilahiyi söylemeye katılmaları için davet etmektir” dedi.

Videoda, Allerton bir tarafında bir apartman binası ve diğer tarafında teraslı bir konut olan ıssız bir yolun kenarına park ediyor.

Bir hoparlörden konuşarak mahalle sakinlerine: “Size vaaz vermeyeceğim, ama ruhlarımızın teselliye ihtiyacı olduğunu hissettim” dedi.

https://www.instagram.com/tv/B-NXbjXgqmZ/?utm_source=ig_embed

İlahinin sözlerini telefonlarından veya tabletlerinden takip etmeye davet edip; “Umudum bu ilahiyi birlikte söylediğimizde bizi bir araya getirecek olması, ruhlarımıza teşvik olması ve bu zor zamanlarda bize biraz umut vermesidir. Nihayetinde de bizi seven ve bize yeni yaşam vermek için Oğlu İsa Mesih’i ölüme göndermiş olan Tanrı’ya yönlendirmesidir” dedi. (CT)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi