28 Mart 2024 Perşembe

Ravi Zacharias, Bazı Kiliselerin ”İsa Mesih’in Müjde Mesajını Kaybettikleri İçin” Sayılarında Eksilmeler Olduğunu Söylüyor

Apolojist Ravi Zacharias, bazı kiliselerdeki insan sayısının azalmasının nedeninin, “gerçek müjdeyi” paylaşmak yerine; “anlık iyi hissetmeye” yönelik vaazlar vermeleri olduğunu söyledi.

Ravi Zacharias

Fox News’a konuşan Ravi Zacharias, evanjelistlerin “sayıca büyüdüklerini”, ana akım (mainstream) kiliselerin ise, Kutsal Kitap’ın ana mesajından uzaklaştıkları için zorlandıklarını söyledi ve ekledi: “Bazı ana hattı oluşturanların sayıları azaldı, çünkü mesajı kaybettikleri için sayılarının da azalması gerekiyordu.”

“Eğer gerçek müjdeyi kaybederseniz, insanlar, ‘Neden buraya geliyorum? Bu etik bir toplum mu yoksa Pazar sabahı iyi hissettiren bir an mı?’ diyecekler.” 

Büyüyen kiliselerin, “İsa Mesih’in Müjde mesajının, gençlere ve hayatın ne anlama geldiğini ciddi bir şekilde anlamaya çalışanlara verilen kiliseler” olduğunu söyledi.

Ünlü konuşmacı ve yazar sözlerine, son yıllarda iman tartışması konusunda bir değişim olduğunu ve Tanrı’nın var olup olmadığı sorusunun yerini, “daha varoluşsal” soruların aldığını söyleyerek devam etti. 

 

”Sorduğunuz her soru, ancak ilk sorunun doğru cevabını bulduğunuzda cevaplanır: Neden gerçekten varsın? İsa Mesih aracılığıyla Tanrı ile bu ilişkiyi bulduğunuzda, inanıyorum ki, o zaman diğer tüm sorular aklanacak ve cevaplar gelecektir.”

Modern teknoloji ve sosyal medyanın gelişiyle ortaya çıkan başka bir değişikliğin de, insanların birbirleriyle iletişim kurmak için her zamankinden daha fazla yolları olmasına rağmen, giderek daha da fazla “ekran önünde yaşayıp, ilişkileri kaçırmak. Yani sorular büyüdükçe büyüyor, ruh ise daha da boş bir hale geliyor” dedi.

Yakın zamanda yapılan bir araştırma göre, genç Amerikalılar için dinin giderek alakasız hale geldiğini ortaya çıkmış.

Wall Street Journal ve NBC News tarafından yapılan, Amerikalıların en önemli değerleri araştırmasına göre, Baby Boomer kuşağı ile karşılaştırıldığında, genç Amerikalılar için çok daha önemli olanlar toplum ve hoşgörü. 24 yaş ve altının ise sadece üçte biri için dinin önemli olduğu görülmüş. (CT)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi