25 Nisan 2024 Perşembe

Referandum Paskalya Bayramı’na Denk Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa değişikliği teklifini onaylamasının ardından Türkiye yeni bir sürece girdi. YSK, ‘Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi’ için referandum tarihi olarak 16 Nisan Pazar günü olarak açıkladı. 16 Nisan aynı zamanda Paskalya Bayramı’na denk geliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Selina Doğan, seçim kütükleri Adalar’da olan seçmenlerin aynı zamanda Paskalya bayramı olan 16 Nisan’da oy kullanmada sıkıntı yaşamamaları için kütüklerini İstanbul’a aldırmaları çağrısında bulundu.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada 18 Şubat’ta askıya çıkarılan muhtarlık bölgesi askı listelerinin 26 Şubat’a kadar askıda kalacağını belirtti.

Referandum günü Paskalya Bayramı

Azınlık cemaatlerine mensup çok sayıda seçmenin, seçim kütüklerinin Adalar İlçesi’nde bulunduğunu ve sadece burada oy kullanabileceklerine dikkat çeken Doğan, “16 Nisan’ın hem Paskalya Bayramı’na tesadüf etmesi hem de mevsim şartlarına göre Adalar’a ulaşma imkânının sınırlı olabileceği ihtimalinden dolayı burada oy kullanan seçmenlerin, seçmen kütüklerini İstanbul’a aldırması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Doğan, seçmen kütüklerinin listelerin askıdan indirileceği 26 Şubat’a kadar itiraz edilerek değiştirilebileceğini ifade etti.  26 Şubat’ın Pazar gününe denk gelmesi ve son gün yoğunluk olabileceğini de göz önünde bulundurarak 26 Şubat’a kalmadan seçmenlerin kütüklerini İstanbul’a aldırmaları gerektiğini vurguladı.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi