29 Mart 2024 Cuma

Rekortmen Atlet: ‘‘Gerçek İstikrar İsa Mesih İle Mümkün’’

ABD’li atlet Sydney McLaughlin, kadınlar 400 metre engelli yarışını 51.46’lık derecesiyle tamamlayarak dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

Yarıştan önce ‘Demir demiri biler’ ayetine değinen McLaughlin, gümüş madalya kazanan Amerikalı takım arkadaşı Dalilah Muhammed’e atıfta bulundu. McLaughlin, yarı finallerde güzel bir performans sergileyerek Tokyo Olimpiyatları’nda finale yükseldi. Yağmurlu havaya rağmen 53.03’lük derecesiyle Olimpiyat rekorunun biraz gerisinde kalarak yarı finali kazandı.

Her koşulda Tanrı’nın kendisiyle olduğunu bilmenin huzur verdiğini söyleyen McLaughlin, başka bir koşucu nedeniyle yanlış bir başlangıç ​​yapmasına rağmen, dikkatini korudu. McLaughlin, ‘‘Her zaman yeniden uyum sağlamak ve odaklanmak gerekiyor. Ne olacağını her zaman kontrol edemezsiniz, ancak zihinsel olarak ona nasıl tepki vereceğinizi kontrol edebilirsiniz’’ dedi.

McLaughlin, geçen ay ABD Olimpiyat Takımı atletizm denemelerinde 51.90 saniyelik süreyle dünya rekoru kırdı ve 52 saniyenin altında koşan ilk kadın oldu. Yarışın ardından tüm övgüleri Tanrı’ya sunan 21 yaşındaki atlet, ‘‘Her şeyi Tanrı’ya, aileme ve ekibime borçluyum. Hala inanamıyorum, ancak bu gerçekten inanç, güven ve sıkı çalışmanın ardından Tanrı’nın bir armağanı’’ dedi.

16 Mayıs’ta Instagram’daki bir paylaşımında en güçlü destek kaynağının Rab olduğunu söyleyen McLaughlin, ‘‘Bazı günler, dostluklar ve destek zirveye ulaşıyor. Ancak özellikle tutarsızlıklarla dolu bir dünyada, gerçek istikrarı İsa Mesih’te bulmak insanı rahatlatıyor. Her zaman bir dosta sahip olmak, onun desteğini ve sevgisini hissetmek, en yalnız anları bile doyuma ulaştırıyor. Ruhum, O’nun bizim gibi olmadığını bilmekle huzur buluyor. İsa Mesih asla değişmez ve beni hiçbir zaman terk etmeyecek. Koşullar ne olursa olsun her zaman mutluyum. Çünkü sıkıntılarla tek başıma tek başıma yüzleşmek zorunda değilim’’ dedi.

McLaughlin, en iyi sporcu unvanından ziyade Mesih’e benzer bir tutuma sahip olmanın daha önemli olduğunu söyledi. McLaughlin, ‘‘Başkalarının hayatlarını etkilediğimi görüyorum. Başarılı bir atlet olmanın ötesinde, güçlü bir imana ve dürüstlüğe sahip iyi bir insan olarak tanınmak istiyorum’’ dedi. Instagram biyografisinde ‘İsa Mesih beni kurtardı’ yazan McLaughlin, sık sık Tanrı’ya olan imanı hakkında paylaşımlarda bulunuyor.

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi