20 Nisan 2024 Cumartesi

Restorasyonu Bitirilen Yayladağı Kilisesi’nde Kutsama Duası

Geçtiğimiz hafta boyunca Hatay’da bulunan ve bölgedeki tüm kiliseleri ziyaret eden Lazkiye Metropoliti Alber Athanasios Fahd, Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesinde de bereketi ile ‘Kutsama Duası’ gerçekleştirdi. Yıllar önce kaderine terk edilen Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesi, bir süre önce restore edilerek eski görünümüne kavuşturulmuştu.

Şehirdeki tüm Hristiyanların çevre yörelere taşınmasının ardından cemaatsiz kalan Yayladağı Rum Ortodoks Kilisesi, uzun yıllar kullanılmaz halde idi. Daha sonra restore edilen kiliseyi ziyaret eden Lazkiye Metropoliti Fahd, burada kilisenin kutsamasını da yaptı. Fahd’a Yayladağı ziyaretinde, Antakya Ortodoks Kilisesi Vakıf Başkanı Fadi Hurigil, Altınözü Sarılar Ortodoks Kilisesi Cemiyet Başkanı Münir Balıkçıoğlu, Antakya, Samandağ ve Altınözü Pederleri ile aslen Yayladağılı olan Öner Ailesinin bazı fertleri eşlik etti.

Metropolit Fahd, taş yapısı ile dikkat çeken kilisenin Altarı ile duvarlarını dualar ve ilahiler eşliğinde kutsadı ve Tanrı’nın bereketinin kilisenin üzerinde olması temennisinde bulundu.

Protokol Ziyaretleri de Gerçekleştirildi

Lazkiye Metropoliti Athanasios Fahd, beraberindeki heyetle birlikte ilçede protokol ziyareti de gerçekleştirdi. Yayladağı Kaymakamı Tahir Yılmaz ile Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın’ı makamlarında ziyaret eden Fahd, kabullerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

Kaymakam Yılmaz da Lazkiye Metropoliti ile beraberindeki başkan ve pederlere ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, şükranlarını iletti.

Yayladağı’nda 1970 yıllarına kadar 20’ye yakın Hristiyan ailenin bulunduğu belirtilirken, bu sayının her geçen yıl azaldığı, 90’lara gelindiğinde hemen hiç kimsenin kalmadığı kaydedildi. İlçe halkıyla uyum içerisinde yaşayan bu Hristiyan ailelerden bazılarının Suriye’ye, bazılarının da Altınözü ve İskenderun ilçelerine göç ettiği anlatıldı. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi