28 Mart 2024 Perşembe

Roma’da Dinlerarası Kardeşlik ve Barış Toplantısı

Papa Françesko ve diğer dünya liderleri, Assisi ve ‘Fratelli tutti’ ruhuyla gerçekleşecek olan bir girişimle bugün (20 Ekim) barış için dua edecek.

20 Ekim Salı günü Papa Françesko, ‘Kimse Yalnız Kurtulamaz’, ‘Barış ve Kardeşlik’ başlıklı barış için uluslararası dua toplantısına katılacak. Roma merkezli Aziz Egidio Topluluğu tarafından desteklenen dua toplantısı, ekümenik bir etkinlik olarak Aracoeli’deki Aziz Meryem Bazilikası’nda Hristiyan mezheplerinden birçok temsilciye ev sahipliği yapacak.

Vatikan Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, dua toplantısının ardından büyük dinlerin temsilcilerinin ve diğer dünya liderlerinin huzurunda Capitol Tepesi’ndeki Michelangelo Meydanı’nda dinler arası bir tören yapılacak.

Ekümenik Patrik Bartholomeos Toplantıya Katılacak

Ekümenik Patrik Bartholomeos, dün ′′No one is saved alone – Kardeşlik ve Barış Konferansı”na katılmak için Roma’ya gitti. Birçok ulustan din adamının katılacağı etkinlikte, Ekümenik Patrik Bartholomeos da Papa Françesko ile bir araya gelecek.

Ekümenik Patrik, 22 Ekim Perşembe günü İstanbul’a geri dönecek.

Assisi Ruhuyla Gerçekleşecek

1986 yılında Papa II. John Paul’un başlattığı dinler arası dua etkinliğinden esinlenerek 34. toplantıya ev sahipliği yapmaya hazırlanan Aziz Egidio Topluluğu, Assisi ve Fratelli tutti ruhuyla Uluslararası Dua Toplantısı’nı desteklediklerini söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında gerçekleşecek olan etkinlik, topluluğun çeşitli web sayfaları ve sosyal medya hesapları üzerinden 8 dilde canlı yayınlanacak.

Papa Françesko’nun üçüncü ansikali olan Fratelli tutti’den alıntı yapılan bildiride, ‘‘Farklı dinler, Tanrı’nın çocuğu olarak çağrılan biri olarak insanlara duyduğu saygıya dayanarak, toplumdaki kardeşliğin inşasına ve adaletin savunulmasına önemli ölçüde katkıda bulunur’’ denildi. Bildiride, ‘‘Salgın ve devam eden savaşlar nedeniyle tanıklık ettiğimiz bu zor zamanda Avrupa’nın kalbinden barış adına umut mesajı yayılacak’’ ifadeleri de yer aldı.

Online Etkinliğe Herkes Davetli

Savaş ve salgın kurbanlarının anısına bir dakikalık sessiz zaman geçirilecek. Ardından Salı öğleden sonra Papa Françesko, Ekümenik Patrik Bartholomeos, Aziz Meryem Bazilikası’ndaki Ortodoks ve Protestan temsilciler, Yahudi ve Müslüman din adamları, Budistler ve diğer Doğu dinlerinin temsilcileri şehrin her yerinde ayrı ayrı dua edecek.

Capitol’deki dinler arası törene, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İtalya’nın Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella gibi birçok uluslar arası ismin de katılması bekleniyor. (vaticannews)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi