20 Nisan 2024 Cumartesi

Ruhani Önderler, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna ve AKM Açılışına Katıldılar

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya’nın ev sahipliğinde Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Peder Şirvan Mürzyan refakatinde katılım gösterirken, Ermeni Katolik Kilisesinden Başrahip Vartan Kazancıyan, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Türkiye Süryani Katolik Kilisesi Patrik Vekili Korepiskopos Orhan Çanlı, Hahambaşı İshak Haleva, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda misafir de hazır bulundu.

Burada Vali Yerlikaya ile görüşen Patrik Sahak II, Ermeni toplumu ve Türkiye Ermenileri Patrikliği adına Cumhuriyet Bayram’ını kutladığını dile getirdi.

Resepsiyonda aynı zamanda “Cumhuriyet Terzihanesi” isimli sergide Ermeni asıllı ünlü smokinci Levon Kordonciyan’ın sunduğu Mustafa Kemal Atatürk’ün giydiği kıyafetler de büyük ilgi gördü.

29 Ekim günü, Peder Şirvan Mürzyan refakatinde Valiliğe giden Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret ederek Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumu adına bir kez daha Türkiye Cumhuriyet’inin 98.yılını kutladı.

29 Ekim Cuma akşamı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) açılışına Patrik Sahak II de katıldı. Kendisine Peder Şirvan Mürzyan eşlik etti. Ayrıca kardeş kiliselerden ruhaniler de açılışta hazır bulundular.

Açılışta sahnelenen “Sinan” operasında Ermeni asıllı 3 sanatçı, Aylin Ateş, Kevork Tavityan ve Sercan Gazeroğlu’nun da rol alması Ermeni toplumu adına ayrı bir sevinç kaynağı oldu.

Patrik Hazretleri de açılışta yaptığı sohbetler sırasında AKM’nin kültüre sağlayacağı katkıdan dolayı önemini dile getirdi ve emeği geçenleri kutladı.

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi