25 Nisan 2024 Perşembe

Rus Kilisesi, Çin’deki Kiliselerin Açılması ve Rahiplerin Eğitimi İçin Çalışıyor

Çin hükümetiyle sürekli temas halinde olan Rus Ortodoks Kilisesi, yeni kiliselerin açılmasını ve rahiplerin eğitim alabilmesini kolaylaştırmak için çalışıyor.

Metropolitan Hilarion

Moskova Patrikhanesinin Dış Kilise İlişkileri Dairesi Başkanı (DECR) Metropolitan Hilarion, Patrik Kirill’in ‘Yılın Her Günü İçin Düşünceler’ adlı eserinin Çince çevirisinin son sunumunda yaptığı açıklamada, ‘‘Kilise, Çin’de Müjdecilik çalışmaları için sınırlı olanaklar olmasına rağmen, ülkedeki Hristiyanların yaşamını geliştirmek için çaba gösteriyor. Çin Halk Cumhuriyeti ile görüşmeler için kalıcı bir mekanizmamız var. Çin’deki Ortodoks inanlıların gelişimi, kiliselerin açılması ve rahiplerin eğitimi konusunda görüşmelerde bulunduk. Çalışmalar yavaş olsa da ilerliyor’’ ifadelerinde bulundu. Rusya’da çok sayıda Çinli olduğunu söyleyen Metropolitan, ‘‘Hiçbir şey onları Mesih’e imanın ışığıyla aydınlatmaktan bizi alıkoyamaz’’ dedi.

Çin’de Ortodoksluk ilk olarak 17. yüzyılda Rus rahip Maxim Leontiev’in Pekin’e gelmesiyle ortaya çıktı. 1956’da, Çin Ortodoks Kilisesi’ne Moskova Patrikhanesi tarafından özerklik verildi. Metropolitan Hilarion, Çin’deki durumun Kilise’nin yasal olarak var olduğu, ancak eğitim ve Müjdecilik faaliyetlerinin engellendiği 40 yıl önceki SSCB’deki durumla benzer olduğunu söyledi.

Rus Kilisesi, yayıncılık faaliyetlerinin Çin’deki Ortodoks inancının yayılmasına yardımcı olacağını umuyor. Patrik Kirill’in ‘Yılın Her Günü İçin Düşünceler’ adlı eseri, vaazlardan, makalelerden, raporlardan, konuşmalardan, kitaplardan ve röportajlardan parçalar içeriyor.

Metropolitan’ın ilmihal kitabı da dâhil olmak üzere başka kitaplar da sunuldu. Son yıllarda Çin’deki Müjdecilik hizmetleri için bir dizi önemli metin yayınlandı. 2017’de başka bir ilmihal yayınlandı. Ayrıca Irkutsk’lu Aziz Innocent’in hayatı, Mayıs 2018’de Saatler Kitabı ve 2019’da Metropolitan Tikhon’un (Shevkunov) Gündelik Azizler kitabının Çince çevirisi sunuldu. 2020 yılında ise, Doğuş (Noel) hizmetlerinin metni Çince olarak yayınlandı. (orthochristian)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi