19 Nisan 2024 Cuma

Rus Kilisesi Çocuk Sahibi Bağımlı Kadınlar İçin Rehabilitasyon Merkezi Açtı

Voronej yakınlarında uyuşturucu ve alkol bağımlısı kadınlar ve çocukları için “Şefkat” adında ücretsiz bir Ortodoks Kilisesi’ne bağlı bir rehabilitasyon merkezi açıldı.

Moskova Patrikhanesi’nin, Kilise Meclis Bölümü Yardımseverlik ve Sosyal Hizmetler sitesinin haberine göre, son dört yıl içerisinde Kilise’nin katılımı ile Rusya’da açılan 18. rehabilitasyon merkezi ve çocuk sahibi bağımlı kadınlara yönelik ilk Kilise projesi olduğu belirtildi.

Bir seferde en fazla 10 kişinin yaşayabildiği merkezde bir yıl süren bir tedavi programı uygulanıyor. Kırsal bölgedeki bu özel evde dört yatak odası, bir danışma odası, grup dersleri için bir oda ve bir yemek odası bulunuyor. Program, profesyonel psikologlar ve bağımlılık danışmanları ile çalışmalar içeriyor.

Bölümün uyuşturucu bağımlılarıyla olan çalışmalarının başında yer alan Alexei Lazarev, uzun zamandır Kilise Meclisi’nde böyle bir merkez için taleplerin olduğunu ve nihayet taleplere cevap verebildikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Lazarev; “ Yeni merkez, uyuşturucu bağımlılarının rehabilitasyonu için eşsiz bir proje. Etkinliği kanıtlanmış program ve uygulamalar ile çocuklu kadınları yeniden sosyalleştirme modellerini bir araya getiriyor” diye sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı ödeneğinden gelen fonlarla oluşturulan rehabilitasyon merkezinin binası belediye yetkilileri tarafından sağlandı. Merkez, Aziz Anthony (Smirinsky) Hayır Vakfı ve Pokrov Ortodoks kriz merkezi tarafından organize edildi.

Voronej Episkoposluğu Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadele Dairesi Başkanı Peder Evgeny Lischenyuk, merkezin çalışmalarının, kadınların bağımlılıktan kurtulmalarına yardımcı olmak ve aileyi geri kazanmaya odaklandıkları yorumunu yaptı.

“Kadınların sadece gerekli yardımı almalarını değil ama aynı zamanda çocuklarının neye ihtiyaçları olduğunu düşünen, tam teşekküllü anne olmalarını istiyoruz. Bu projeyi hayata geçirmekteki temel amacımız aileleri geri getirmektir,” dedi.

BM verilerine göre, 2018 yılında Rusya’da yaklaşık 5 milyon kişi psikoaktif madde kullandı ve bunların %60’ı 16-30 yaşları arasındaydı.

Bugün Rusya’da uyuşturucu bağımlılarına yardım etmek için 300’den fazla kilise merkezi bulunuyor. Bunların arasında 61 rehabilitasyon merkezi, 17 resosyalizasyon merkezi, 61 danışmanlık merkezi, 12 ayakta tedavi programı ve 5 motivasyon merkezinin yanı sıra bağımlılar için 69 tane destek grubu bulunmaktadır. 73 başka Kilise organizasyonu sistematik olarak uyuşturucu bağımlılarına yardım etmek için çalışıyor.

Her yıl kilisenin desteğiyle uyuşturucu bağımlılarına yardım amaçlı en az 10 yeni yapı açılıyor. Ağustos ayında Rus Kilisesi, Moskova’nın Zamoskvorecheye ilçesindeki Yaşam Veren Üçlü Birlik Kilisesinde yeni bir rehabilitasyon merkezi açtı. (orthochristian)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi