25 Nisan 2024 Perşembe

Rus Ortodoks Kilisesi, Tek Kullanımlık Kaşık Kullanmayı Reddetti

Konu ile ilgili açıklama yapan Moskova Patrikhanesi’nden Metropolitan Hilarion: “Rus Ortodoks Kilisesi, kiliselerde gerçekleştirilen Efkaristiya ayinleri için tek kullanımlık kaşık kullanmayı planlamıyor. Mevcut hijyen ve anti-epidemik önlemler oldukça yeterlidir” açıklamasında bulundu.

Ayin sırasında komünyon hakkında konuşan Hilarion: “Kilise kuralları gereği Tanrı’nın bedenini ve kanı temsil eden ekmek ve şarap şifanın sembolüdür, enfeksiyon kaynağı olamaz.”

Rus Ortodoks Kilisesi yetkilileri ayinlerde şarap ve ekmeğin dağıtıldığı kutsal kaseleri, virüs önlemleri kapsamında değiştirmeye niyetli değil olmasa da alternatif önlemler almaya yönelik çalışmaları mevcut.  

Rus Ortodoks Kilisesi daha koronavirüs salgınının ilk çıktığı dönemde tüm piskoposluklarına, Kutsal Sinod ve Patrik tarafından onaylanan bir dizi tedbirin bulunduğu bir talimat yönergesi gönderdi. 

Koronavirüs ile bağlantılı olarak Rus Ortodoks Kilisesi yönetimi ayinlere özel bir yönerge hazırladı. 

Bu yönergeye göre; cemaatçilerin Efkaristiya’dan sonra kutsal sayılan tasın öpmesi yasaklandı, komünyonun dağıtıldığı kutsal kaşığın ise her kişiden sonra ispirtolu mendil ile silinmesi ve alkol ile sıcak suda dezenfekte edilmesi gerek.

Dolayısıyla Hilarion, ayinlerde hiçbir şekilde tek kullanımlık plastik kaşık kullanılmayacağını bunun yerine Kutsal Sinod ve Patrik tarafından onaylanan talimat yönergelerini izleyeceklerini söyledi. (O.D/ria.ru)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi