29 Mart 2024 Cuma

Rus Ortodoks Kilisesi’nden Birden Fazla Çocuk Sahibi Olan Annelere Yardım

Ortodoks Yardım Hizmeti ”Mercy” (Merhamet) devlet anaokullarına gidemeyen çocuklar için ilk kez Aziz Dimitri Çocuk Merkezi’nde ücretsiz eğitim hizmeti vermeye başladı.

Rus Ortodoks Kilisesi’nin yardım hizmeti olan ‘’Mercy’’’nin ana projelerinden Aziz Dimitri Çocuk Merkezi’nde hayat şartları zor olan ve birden fazla çocuk sahibi olan anneler, çocuklarını tüm gün yardım merkezine bırakabilecek ve özgürce işine gidebilecek ya da diğer çocuklarıyla ilgilenebilecek.

Böylece ‘’Mercy’’ Yardım Hizmeti, erken aşamada yetimhanelerin üstesinden gelmeyi, sorunlu ailelerden gelen çocukları iyileştirmeyi ve çok çocuklu ailelere destek olabilmeyi hedefliyor.

Aziz Dimitri Çocuk Merkezi’nin Direktörü Alexander Arakelov, “Çeşitli nedenlerden dolayı devlet anaokullarına gidemeyen ve bizim gözetimimiz altında olan birçok çocuğun ebeveyni çocuk olduğu için çalışamıyor, diğer çocukları ile ilgilenemiyor ya da engelli çocuğun bakımını üstlenemiyor. Mesela şu an merkezimizde bulunan çocuklardan bazıları sıkı diyet yapmak zorunda. Ayrıca merkezimizde, uzmanların pedagojik ihmalin üstesinden gelmelerine yardımcı oldukları çocuklar da bulunuyor” diye anlattı. Alexander Arakelov, ayrıca bağımsız olarak mülakattan geçen her çocuğun özgürce merkezi ziyaret edebileceğini, çocukların hem tam gün hem de müzik, resim, beden eğitimi, psikolog ve konuşma terapisti ile görüşme gibi derslere katılım sağlayabileceğini iletti.

Yapılan araştırmalar, devlet anaokullarında fiziksel veya duygusal açıdan zorluk yaşayan bir çocuğa yardım etme olanağının bulunmadığını gösterdi. Moskova’da oturma izni olmayanların ise kaydı bile yapılmıyor.

Aziz Dimitri Çocuk Merkezi, Tüm Rusya ve Moskova Patriği Kirill’in kutsamasıyla Moskova’da hizmet veriyor. Çocuk Merkezi, Sosyal Hizmetler Sinodal Bölüm Başkanı Episkopos Panteleimon (Shatov) tarafından yönetiliyor. (ria, afisha.rambler.ru, vladtime)

Ermeni Apostolik Kiliselerinde ‘Büyük Perşembe’ Törenleri Gerçekleşti

Ermeni Apostolik Kiliselerinde "Büyük Perşembe" günü "Intriyats Badarak" (Son Akşam Yemeği), Vodınlıva (Ayak yıkama) ve Latsi Kişer...

İskenderun Katedrali’nde Kutsal Perşembe Ayini Gerçekleşti

Rab İsa Mesih’in havarileri ile birlikte yediği son akşam yemeğinin anıldığı ‘Kutsal Perşembe’ Ayini, İskenderun’da hüzünle gerçekleştirildi. Kutsal...

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi