28 Mart 2024 Perşembe

Rus Ortodoks Yardım Kuruluşu, ”Evsizler İçin Çorap” Kampanyası Başlattı

Moskova Patrikhanesi Sadaka ve Sosyal Hizmetler Kutsal Meclis Bölümü yaptığı basın açıklaması üzerinden, “Merhamet” adlı Ortodoks yardım kuruluşunun, Moskova’da “Evsizler İçin Çorap” adlı bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu. Kampanya organizatörleri insanları evsizler için şapka, eşarp, eldiven ve çorap gibi sıcak kıyafet ihtiyaçlarını satın alarak ya da elde örerek ülke çapında bulunan “Kurtuluş Hangarları” adlı sosyal merkezlerine bağışlamaya davet etti. 

Moskova patrikhanesi tarafından yayınlanan basın açıklamasında: “Moskova’da havaların soğuması ile beraber evsizler için sıcak eşyalardan oluşan bağışlar toplanmaya başlıyor. Çeşit çeşit eldivenler, çoraplar, eşarplar ve şapkalar, Moskova’daki en büyük evsizlere Yardım Merkezi olan “Merhamet” Ortodoks hizmetinin “Kurtuluş Hangarında” ihtiyaç sahiplerini bekliyor” duyurusu yer alıyor. 

Moskova Patrikhanesi Sadaka ve Sosyal Hizmetler Kutsal Meclis Bölümü başkanı Irina Meshkova: “Maddi sıkıntılar içinde yaşayan veya huzur evlerinde olan yaşlı insanlara ve evsizlere karşı duyarsız kalamayan herkesi “Evsizler İçin Çorap” kampanyasında görmekten büyük mutluluk duyarız. Örülmüş sıcak kıyafetler evsizler ve yaşlı insanların en çok eksikliğini çektiği ev ve aile atmosferini temsil etmektedir. Kampanya sayesinde karantinada olan insanlar bunu bir fırsata çevirerek zor durumda olan diğer insanlara yardım edebilirler” açıklamasında bulundu.

Irina Meshkova’nın anlattıklarına göre; eğer olur da gerekenden çok daha fazla kıyafet toplanacak olursa, tüm bağışlar diğer yardım kuruluşları ile paylaşılacak. 

Koronavirüs salgının başlaması ile beraber “Merhamet” Ortodoks Yardım Merkezinin Kurtuluş Hangarları’na başvuran evsizlerin sayısı üç kat arttı, havaların soğuması ile beraber de artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Kurtuluş Hangarın’a bir günde gelen kişi sayısı 254 kişiye ulaşarak rekor kırdı. 

Rus Ortodoks Kilisesinin Kutsal Meclis departmanının paylaştığı son verilere göre; Rusya’da kiliseye bağlı evsizler için 90’dan fazla yurt, 400 yemekhane ve 13 acil yardım otobüsü hizmet veriyor. (ria.ru)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi