20 Nisan 2024 Cumartesi

Rus Patriği Kirill, Özbekistan Ziyaretini Tamamladı

Rus Ortodoks Kilisesi Patrik’i Kirill, Taşkent Piskoposluğundaki aktif kilise hayatının 145. Yıldönümüne özel olarak Özbekistan’ı ziyaret etti.

Patrik Kirill 29 Eylül – 2 Ekim tarihleri ​​arasında yaptığı Özbekistan resmi ziyareti süresince Taşkent, Semerkant ve Buhara’daki tapınakları ziyaret etti, piskoposluk hayatıyla tanıştı ve Taşkent’in Uspensky Katedralini kutsadı.

Rus Ortodoks Kilisesi Temsilcisi İslam Kerimov Havaalanına geldiğinde onu Taşkent Büyükşehir Belediyesi Başkanı, Rus Büyükelçisi Vladimir Tyurdenev ve devlet yetkilileri tarafından karşılandı.

Patrik ziyareti süresince devlet yetkilileri ve Müslüman cemaatinin temsilcileri ile görüştü.Özbekistan’ın Ortodoks ve Müslüman toplulukların aralarındaki güzel ilişkilerin altını çizerek, dinler arası barışın sürdürülmesi için Özbekistan halkına seslendi.

Pazar günü, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği, Taşkent’in yenilenmiş Uspensky Katedralini ziyaret edip kutsadıktan sonra 2016’da hayatını kaybeden Özbekistan’ın ilk Cumhurbaşkanı İslam Karimov’un mezarına çelenk bıraktı.

Samarkand yetkilileri Patrik Kirill’e Rus Kilisesi’nde oldukça iyi bilinen ve ibadetlerde kullanılan şaraptan hediye ettiler. Patrik bu güzel hediye karşısında teşekkürlerini dile getirip şarap şişesini çok özel bir ibadette açacağını söyledi.

Son olarak ise Buhara’daki tapınağı ziyaret eden Rus Ortodoks Kilisesi temsilcisi Özbekistan ziyaretini tamamlamış oldu.(Olga Daşcinscaia)

Çinli Adamın Mülteci Statüsü Sahte Zulüm İddiaları Nedeniyle İptal Edildi

2016 yılında İsa Mesih'i kabul eden ve yeraltı kilisesine katılan Çinli bir Hristiyan'ın 'mülteci' statüsü Yeni Zelanda...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi