28 Mart 2024 Perşembe

Rus Rahip, Vahşi Hayvanlar İçin Yardım Merkezi Kurdu

Svyato-Dukhov Erkek Manastırı’nın rahibi Basilisk, küçük ormanlık bir alanda yardıma ihtiyacı olan vahşi hayvanlar için rehabilitasyon merkezi kurdu. Söz konusu yardım merkezinde kartallar, leylekler ve flamingolara yardım sağlanıyor.

Rahip Basilisk

RIA News haber muhabirine röportaj veren Rahip Basilisk, yaralı hayvanlara yardım etmenin merhamet ve iyilik misyonununun bir parçası olduğunu vurguladı. 

Rahibin kurduğu vahşi hayvanların rehabilitasyon merkezi Volga-Akhtuba Floodplain parkının yakınlarında bulunuyor ve araç ile ulaşıma tamamen kapalı.

Rahip Basilisk, merkezi ziyarete gelen insanların vahşi kuşların bulunduğu kafeslere yaklaşmamasına özen gösteriyor. 

Rahip Basilisk, Svyato-Dukhov Erkek Manastırı’na geldiği ilk dönemlerde manastırın çevresini ve bahçesini düzenleme ile görevlendirilmişti. Zaman ile çiçekler ve ağaçlar dikilince manastıra görsellik katması için sülün kuşlarını sahiplenme fikri ile geldi. Bunu gören cemaatçiler ise ormanda buldukları ve tedaviye ihtiyacı olan yaralı kuş ve vahşi hayvanları manastıra getirmeye başladılar. Öyle ki zamanla kuş ve vahşi hayvanların sayısı artınca barınak görevini görebilecek yeni bir bölgeye ihtiyaç duyulmaya başlandı. 

Çoğu Rusya’nın kırmızı kitap listesinde yer alan vahşi hayvanlar için kurulması planlanan yardım merkezinin arsa seçimi konusunda hükümet manastıra yardım etti ve bu özel projeye, orman içinde 63 hektarlık bir alan ayırdı. 

Rahip Basilisk: “Her zaman ormanda doğayla baş başa yaşamayı hayal etmiştim. Şimdi burada hem iyilik yapıyor hem yaşıyorum.”

Rahip Basilisk ormanda yalnız yaşıyor olsa da, vahşi hayvanların yardım merkezini sıkça dostları, hayırseverler ve gönüllüler ziyaret ediyor. Ayrıca yardım merkezine bağılı küçük evinde güneş panellerini kurmuş ve hatta yazları bahçesinde sebze ve meyve yetiştiriyor. (O.D/ria.ru)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi