19 Nisan 2024 Cuma

Rus ve Suriyeli Ruhani Liderler, Ortak Yardım Projesinde Bir Araya Geldi

Rus ve Suriyeli ruhani liderler Şam’da bir araya gelerek yerel halk için yürüttükleri ortak yardım projeleri hakkında görüştüler.

Toplantıya katılan Suriye’de bulunan mezheplerin başkan ve temsilcileri, Rusya’nın ruhani liderleri ile ilk kez bir araya gelerek ortak projeler hakkında konuştuklarının altını çizdi.

Rusya Federasyonu Dini Derneklerle Etkileşim Konseyi’nden bir çalışma grubu, Suriye’ye daha önce benzeri görülmemiş bir insani yardım projesi için geldi. Proje temsilcilerinin yapmış oldukları açıklamalara göre; hazırlanan yardım paketleri hangi inanca mensup oldukları fark etmeksizin, Suriye halkına eşit bir şekilde dağıtılacağını, yardım projesi için gereken bütçenin Rus halkı arasında toplandığını belirtti.

Rus Halkı Yardım İçin Hazır

Moskova Patrikhanesi Dış İlişkiler Bakanlığı Sekreteri, Stephen Igumnov: ‘’Suriye’ye yardım söz konusu olduğunda, Rus halkı hemen yardım etmek istiyor. İnsanlar direk nasıl yardım edebileceklerini soruyor. Halkımızın yardım etme konusunda güçlü dürtüleri var. Dini cemaatlerde ise bu arzu daha da fazla” dedi.

Rusya Federasyonu Dini Derneklerle Etkileşim Konseyi Çalışma Grubu, geçen yıl Nisan ayında Rus Ortodoks Kilisesi’nin inisiyatifiyle kuruldu ve şu ana kadar Suriye’ye insani yardım toplama ve aktarma alanında iki projeyi başarıyla gerçekleştirdi. Proje kapsamında 2017’nin Haziran ve Ağustos aylarında hazırlanan yardım paketleri bağımsızlığına yeni kavuşan Halep’e, Lazkiye’ye, El Kamishli’ye ve Homs bölgesine gönderildi. Yardım paketleri tonlarca gıdadan ve ilaçtan oluştu.

Dinler arası çalışma grubu Rusya’nın ana Hristiyan ve Hristiyan olmayan cemaatlerinden oluşmakta. Bunların içerisinde; Rus Ortodoks Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi, Roma Katolik Kilisesi, Protestan topluluklar, Rusya Federasyon Meclisi, Dağıstan meclisinden bir heyet ve Ortodoks Filistin Cemiyeti yer alıyor.(Olga Daşcinscaia-ria.ru/news.rambler.ru)

Episkopos Kostantin Kayyal ve Arşimandrit Eftimios Fakes İskenderun’da

Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhane Manastırı Baş Rahibi Episkopos Kostantin Kayyal ve beraberindeki Arşimandrit Eftimios Fakes, Patrikhanenin...

Altnözü Ortodoks Cemaati, Arşimandrit Corc Yakup’u Konuk Etti

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Arşimandrit Jack Khalil, Samandağ’daki Hristiyanlarla Bir Araya Geldi

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patrikliği’nin Paskalya Oruç devresinde Hatay ve Mersin bölgesine her hafta bir episkopos...

Endonezya’daki Hristiyanların Durumu

Pew Araştırma Merkezi, Endonezya'daki Hristiyanların Durumunu Paylaştı Yaklaşık 275 milyonluk nüfusa sahip olan Endonezya, inanç özgürlüğünü desteklediğini iddia...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi