29 Mart 2024 Cuma

Rus Ortodoks Patriği Kirill Romanya’da

Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Romanya’nın önemli inanç sembollerinden biri olan “Aziz Dimitrie’nin” doğumu için düzenlenen kutlamalara katılması için Romanya Ortodoks Kilisesi Patriği Daniel’in daveti üzerine başkent Bükreş’e ziyarette bulundu.

Rus Patrik Kirill Romanya’da Kardeşlik ve Barış Mesajları Verdi:

“Ortodoks değerleri Rumenler, Ruslar ve inançlı tüm Ortodoks kardeşlerimizle aynıdır. Bu da barışın, dayanışmanın ve diyaloğun sağlanması adına elimize büyük bir güç veriyor.”

Patrik Kirill bu önemli gezi ile Komünist rejimden sonra Romanya’ya gelen ilk Patrik olma unvanına erişti.

Gerçekleşen Ziyaretten Ötürü Vatandaşlar Şu İfadeleri Kullandı:

“Rus Ortodoks Kilisesi ile her yönden benziyoruz ve kiliselerimizin birleşmesi ile Hristiyanlığın daha da güçleneceğini iyi biliyoruz. Patrik Kirill’i görmek gerçekten sıradışı bir andı ve O’nu gerçekten seviyor ve kendisini görmekten gurur duyuyoruz.”

Son olarak vatandaşlar, her şeyin daha iyi olmasını temenni ettiklerini, Tanrı’ya tüm dünya sağlığı ve barışı için dua ettiklerini ifade ettiler.

Patrik Kirill ve Patrik Daniel gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ayine iştirak ettiler. Ayine Arnavutluk, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya Piskoposları da katıldı.

NATO ve Avrupa Birliği üyesi olan Romanya’ya gerçekleşen bu tarihi ziyaretin, inanç amaçlı olmadığı daha çok siyasi amaçlı olduğu teorilerine de yer verildi. (euronews)

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi