25 Nisan 2024 Perşembe

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’ne Silahlı Saldırı

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara’da katıldığı bir fotoğraf sergisinde silahlı saldırıya uğradı. Karlov, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Gezgin Gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya” adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı. Saldırgan, Karlov’u yaraladıktan sonra havaya ateş açtı. Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı.

Hastaneye kaldırılan elçi hayatını kaybederken düzenlenen operasyonda Karlov’a silahlı saldırıda bulunan kişi etkisiz hale getirildi. Ağır yaralanan Karlov saldırının ardından Güven Hastanesi’ne kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırganın Çevik Kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Reuters’in haberine göre, Moskova’daki İran, Rusya ve Türkiye’nin Halep konusu için gerçekleştireceği üçlü zirvenin iptal edilmeyeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu saldırıyı ülkemizdeki Rusya Federasyonu Büyükelçisi nezdinde özellikle Türkiye’ye, Türk Devletine ve Türk Milletine karşı yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Ve bu, Türk-Rus ilişkilerine yönelik açık bir provokasyondur. Bu gerçeği Rus dostlarımızın da gördüğüne eminim.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik silahlı saldırıya ilişkin, “Saldırı, Türkiye ve Rusya’nın Suriye’de ilerlettiği iyi ilişkilere ve çözüm sürecine yönelik bir provokasyondur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi