19 Nisan 2024 Cuma

Saint Esprit Katedrali’nde İki Önemli Bayram Kutlandı

İstanbul Saint Esprit Katedrali’nde Mesih İsa’nın Mabette Sunulması Bayramı ile birlikte Aziz Yuhanna Bosko Bayramı kutlandı.

Pazar günü (2 Şubat 2020) saat 10:30’ta Saint Esprit Katedrali’nde Mesih İsa’nın mabette sunulması bayramı ile birlikte, Aziz Yuhanna Bosko Bayramı için de kutsal ayin kutlandı.

Ayini, İstanbul Latin Katolik Kilisesi Episkoposu Monsenyör Ruben Tierrablanca Gonzalez yönetirken, Salezyen Süperiör Peder Jacky Doyen ve Sen Antuan Başrahibi Peder İosif Robu eşlik etti. Salezyen cemaattin Başrahibi Peder Nicola, Peder Simon ve Fransisken peder Lucian ayini katıldılar.

Hem Afrikalı ve Filipinli hem de Don Bosco Ailesi’nin koroları bayrama muhteşem bir renk kattı.

Ayin, katılanların elinde mumla beraber katedralin avlusunda başladı. Episkopos, o günün anlamını hatırlatırken tüm mumları kutsadı. Ardından “Gloria” ilahisi ile herkes tören eşliğinde kiliseye girdi.

Aziz Luka tarafından yazılan Mesih İsa’nın Sözleri Yeni Diyakon Fransua tarafından okundu.

Monsenyör Tierrablanca verdiği vaazında önce Mesih İsa’nın mabette sunulmasını hatırlattı : «Rab kendi mabedine girecek olan habercisini gönderecek. Bu kurtuluş habercisi, İsa’dır, Baba’nın Söz’ü, gökten inmiş ve insan olmuş, bugün tüm halkı temizlemek, adalet sungusu ve kurbanlarını sunmak için mabede giriyor. Bu olaya tanık olan yaşlı Şimon tapınağın kapısındadır ve çocuğu gördüğünde O’nu Allah’ın tüm dünyadaki halklara, kurtuluşu haber veren ışık olarak tanır. »

Episkopos Aziz Yuhanna Bosko Bayramı hakkında özelikle : « Bana öyle geliyor ki, Aziz Yuhanna Bosko eğitimcilerin görevleri aracılığıyla, İsa’nın kalbini gençlere göstermelerini ve tanımlamalarını istiyordu. Kendilerini en küçüklerin hizmetine sunmak, Allah’ın affını alabilme kutsal ümidini canlandırma yolunda günahkarlara ailenin üyeleriymişçesine yaklaşmak. Ruhu yaralamadan hareket edin, ne gözlerinizde hor bir bakış ne de dudaklarınızda hakaret olsun. ‘Ancak böyle’ diyor Don Bosko ‘gerçek bir baba gibi gerçek iyileştirme yapabilirsiniz.’ Beni en çok etkileyen tavsiyelerinden biri de şu olmuştur: ‘unutmayın ki eğitim yürek işidir ve yalnız Allah onun/yüreğin sahibidir, bizlere bu anahtarı verecek başkası yoktur, Allah bize bu sanatı bizzat öğretendir. » dedi.

Komünyonun ardından geleneksel olarak tüm çocuklar altarın önüne gelerek Monsenyör Tierrablanca tarafından tek tek kutsandı.

Tören bitmeden önce, Peder Jacky, Peder Remzi Diril’in üç haftadır haber alınamayan babası Hürmüz ve annesi Şimoni için tüm katılımcılar sessiz bir şekilde dua etti.

Ayin bittikten sonra herkes Don Bosco Gençleri tarafından verilen kokteyl için davet edildi. (SAT-7 TÜRK/Nathalie Ritzmann)

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi