25 Nisan 2024 Perşembe

Saldırıya Uğrayan Pastör, Putlar Önünde Oturmaya Zorlandı

Yüzlerce radikal Hindu milliyetçisi, Hindistan’ın Haryana eyaletindeki bir ev kilisesine saldırarak pastörü kaçırdılar ve kaçırdıkları pastörü, kutsal saydıkları putların önünde oturmaya zorladılar.

Morning Star News, Ocak ayının başlarında 250 ila 300 radikalden oluşan grubun, Delhi’nin yaklaşık 1 saat kuzeyinde yer alan Haryana eyaletinin Bichpari köyünde Pastör Jai Singh tarafından yönetilen küçük bir ev kilisesine saldırdığını duyurdu. Yaklaşık 30 saldırgan kiliseye girerek, pastöre ve ibadet için toplanan Hristiyanlara saldırdı.

Singh, ‘‘Beni yere ittiler ve tekmelemeye başladılar. Büyük bir kalabalık beni kuşattıp tekmelerken sadece ellerini ve ayaklarını görebildim. Yerden kaldırdılar ve onlarla gitmeyi kabul etmezsem öldüreceklerini söylediler’’ dedi. 

Saldırganlar, pastörü putların önünde oturmak zorunda bıraktıkları okula götürerek, darp etmeye devam etti. Günün ilerleyen saatlerinde Singh, polis karakoluna ağır yaralı halde bırakıldı.

Hastaneye götürülen Singh, karakola geri döndüğünde Hinduları din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla suçlandı. 6 Ocak’ta yargıç huzuruna çıkarılan pastör, tutuklandı.

Singh, ‘‘Önce mahkemeye, sonra cezaevine götürüldüm. İlk başlarda beni götürenlerin üzerinde üniforma olmadığı için polis olmadıklarından şüphelendim. Eşim ve çocuklarım hakarete maruz kaldı. Sessiz kaldım ve Tanrı’ya senin iradense, olsun. Ama bunun için bana dayanma gücü ver. Güçsüzüm ve sana ihtiyacım var diye dua ettim’’ dedi. 

Alliance Defending Freedom (ADF) adlı sivil toplum kuruluşunun yardımı ile pastör, 7 Ocak’ta kefaretle serbest bırakıldı.

ADF, 2019 yılı içinde Hindistan’da Hristiyanlara karşı 300’den fazla şiddet olayının meydana gelmesine rağmen, polisin sadece 40 vakayla ilgilendiğini bildirdi. ADF, aynı zamanda polisin dini azınlıklara zulmetmek için sık sık Hindu milliyetçilerle beraber çalıştığını iddia etti. 

Open Doors, ‘‘Şu anki iktidar partisi 2014’te iktidara geldiğinden beri, Hindu radikaller tarafından Hristiyanlara yönelik saldırılar arttı. Hindu milliyetçileri Hristiyanlık dahil olmak üzere, tüm diğer dini grupları yabancı olarak görüyor. Hindu kökenden veya kabile dininden gelip Hristiyanlığı benimseyenler aile üyeleri ve toplum tarafından ciddi şekilde baskıya ve zulme maruz kalıyor’’ açıklamasında bulundu.

Open Doors’un 2020 Dünya İzleme Listesi’nde ‘Hristiyan Olmanın En Zor Olduğu Ülkeler’ kategorisinde Hindistan 10. sırada yer aldı. (CP)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi