25 Nisan 2024 Perşembe

Salgın Döneminde Binlerce İranlı, İsa Mesih’e Yöneldi

İran, koronavirüs salgını ve iç çekişmelerle mücadeleye devam ederken, halkın çoğu İsa Mesih’e yöneldi.

CBN News’e göre, İran Hükümeti casusluk yaptığı iddiasıyla Mahmud Mousavi-Majd’ın öldürülmesi gibi infazlara imza atarak güç gösterisinde bulunmasına rağmen, idam ve tutuklanma tehlikelerini göze alan binlerce İranlı, Hristiyanlığı benimsedi.

Demokrasiyi Koruma Vakfı’nda hizmet eden uzman Alireza Nader, ‘‘Gelecekteki olası bir isyanla karşılaşmaktan endişelenen rejim, halka korku salmak için birçok insanı idam ediyor’’ dedi.

Hükümetin baskıcı politikasından bıkan halk, Mesih’e yöneliyor.

İran’da Hristiyan bir uydu kanalı olan Mohabat TV’den Mike Ansari, ‘‘Bu durumu ‘umut salgını’ olarak adlandırıyoruz’’ dedi. CBN News, koronavirüs salgınının Mart ayında İran’ı etkisi altına almasından beri her ay 3bin kişinin Hristiyanlığı benimsediğini duyurdu.

Ansari, ‘‘Ruhsal uyanış döneminde 3 bin İranlının İsa Mesih’i kabul ettiğini gördük’’ dedi. Ansari, ‘‘İran’da halk ekonomik gidişattan, hükümetin mali ve komşularla yürüttüğü politikadan memnun değil. Bundan dolayı hükümetlerine güvenmiyorlar’’ açıklamasında bulundu.

İran’da Hristiyanlığı kabul edenler idam veya hapis cezasına maruz kalıyor. Open Doors ABD’ye göre, İran Hristiyanların yaşamasının en zor olduğu 9. ülke durumunda. Hristiyanların haklarının ve mesleki olanaklarının büyük ölçüde kısıtlandığı belirtiliyor.

Tüm baskı ve zulümlere rağmen, İran’da Hristiyanlık dünyadaki herhangi bir ülkeye kıyasla daha hızlı yayılıyor. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi