19 Mart 2024 Salı

Salgın Döneminde Birçok Hristiyan Duaya Yöneldi

Barna tarafından yapılan araştırmada, birçok Hristiyanın, koronavirüs salgını döneminde daha fazla dua ettiği görüldü. Çalışmaya göre, ABD’deki Hristiyanların yaklaşık yarısı (yüzde 48) salgın döneminde daha fazla dua ettiğini, yaklaşık beşte biri ise (yüzde 17) Kutsal Kitap’ı daha fazla okuduğunu söyledi.

Barna ayrıca, Hristiyan olmayanların salgın döneminde ruhsal yardım aradıklarını, farklı inanca sahip olanların yüzde 16’sının, herhangi bir dine mensup olmayanların ise yüzde 2’sinin online mesaja yöneldiklerini belirtti. 

Araştırmaya göre, farklı inanca sahip olanların yüzde 12’si salgın döneminde dua etmeye başladıklarını ve salgın öncesinde düzenli dua etmediklerini itiraf etti. Ankete katılanların beşte biri, geçtiğimiz hafta en az bir kez kendilerini yalnız hissettiğini kabul ederken, yüzde 20’si her gün en azından bir konuda yalnız hissettiğini, yüzde 11’i ise, her zaman bu duyguya sahip olduğunu belirtti.

Portland, Oregon’daki Bridgetown Kilisesi pastörü John Mark Corner, salgın döneminde duygularını dile getirerek, ‘‘Kilisemizi algılanan felaketten kurtarmak için aşırı çaba gösterme dürtüsüyle karşı karşıyayım. Tanrı’ya gerçekten güvendiğimde, kışın gerçekliğini kabul edebilir ve onunla savaşmak yerine barışabilirim. Hatta içimde derin bir sevinç ve şükranlık hissedebilirim’’ dedi.

Oklahoma’daki Life Kilisesi Pastörü Bobby Gruenewald, salgından alınacak derslerden birinin, Kiliselerin binadan değil insanlardan oluştuğunun anlaşılması olduğunu söyledi. “İnsanlar bu kelimeleri çok defa söylüyor, ama gerçekle yüzleşene dek insanların bunu tam olarak anladıklarını sanmıyorum’’ dedi.

Holy Post Podcast’te hizmet eden Skye Jethani kiliseleri, cemaatin durumunu ve ihtiyaçlarını anlayabilmesi için dijital teknolojiyi kullanmaya teşvik etti ve “Gerçekten iyi bir dijital yenilik, kilise hizmetlerinin somut hale gelmesine yardımcı olabilir’’ dedi.

Birçok kilisenin, hizmetlerini ve Kutsal Kitap çalışmalarını online olarak yayınlamak zorunda kaldığını belirten Facebook’ta inanç merkezli ortaklıklar başkanı Nona Jones ise, pastörlerin dijital ortamda insanlarla bağlantı kurmasına dair önerilerde bulundu. Jones, ‘‘İnsanların sorularını yanıtlamak, sohbetlere dahil etmek ve canlı yayında ismiyle hitap etmek platformda olunsa bile, yine de bir şekilde birbirimize bağlandığımızı gösteriyor’’ dedi. (CT)

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Papaz Aleksandır Çıkırık, Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Edirne'de geçen yıl 17 Mart'ta geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi papazı Aleksandır Çıkırık, ölümünün...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi