25 Nisan 2024 Perşembe

Salgın Döneminde İbadethaneler Hedef Alındı

Countryside Alliance, geçtiğimiz yıl içinde kundakçılık ve tecavüz dâhil olmak üzere 5000 olay bildirdi.

Suçlular, ibadethanelere yönelik saldırılarda koronavirüs kısıtlamalarından yararlandı. Geçtiğimiz yıl hırsızlık, kundakçılık, istismar ve uyuşturucu kaçakçılığı dâhil olmak üzere 5000’den fazla olay meydana geldi.

Veriler, Countryside Alliance kuruluşu üyelerinin ve bölge sakinlerinin kırsal bölgelerdeki kiliselere yönelik işlenen suçlar sonrasında Birleşik Krallık’taki polislere yaptığı bir dizi talebe dayanıyor.

Temmuz ayına kadar olan veriler, geçen yıl Countryside Alliance tarafından yapılan anketin sonucuyla benzerlik gösteriyor. Ancak mevcut toplamın dört aylık koronavirüs kısıtlamalarını içerdiğine işaret ediyor. Bu durum kamu bilincini artırmak adına daha çok şeyin yapılması gerektiğini gösteriyor.

Countryside Alliance kuruluşundan Mo Metcalf-Fisher,

Mo Metcalf-Fisher

‘‘2019’daki üzücü veriler, durumun ne kadar korkunç olduğunu gösteriyor. Kilise olarak bir suç dalgası tarafından yok edilme riskini alamayız. Açıkça göründüğü gibi bu sorunu çözmek için daha çok şey yapılması gerekiyor. Karantina önlemleri göz önüne alındığında, suçluların tek başlarına veya çeteler halinde bu korkunç salgından yararlandıklarını ve kırsal bölgelerdeki kiliseleri hedef almaya devam ettiklerini öğrenmek ürpertici. Elbette insanların dini alanlarımıza erişiminin açık olması gerekiyor. Ancak ibadethanelerimizi ciddi bir şekilde korumak istiyorsak uyarıları dikkate almalıyız. Koruyucu güvenlik planından daha büyük miktarda fonlara erişimi artırmalı ve ileriye dönük olarak planın kullanılabilir kalmasını sağlamalıyız. Ayrıca kırsal alanlarda yaşayanların daha dikkatli olması gerekiyor. Gerçekleşen suçlar arasında hırsızlık, kundaklama ve uyuşturucu kaçakçılığı yer alıyor’’ açıklamalarında bulundu.

Metropolitan Polisi, dini yerlerde 250 kişiye yönelik şiddet, 273 hırsızlık, 188 kundakçılık ve 371 hırsızlık vakası olmak üzere 1106 suç kaydetti. Sussex Polisi, bölgedeki kilise bahçelerinde cinsel saldırı suçunun da işlendiğini bildirdi.

Karantina önlemlerinin hâkim olduğu Nisan ayında hırsızlar zorla Cheshire’daki bir kilise binasına girdi. Güney Yorkshire Polisi uyuşturucu kaçakçılığı, silah bulundurma ve 13 yaşından küçük bir kız çocuğuna istismar olayını kaydetti.

Mart ayında hükümet, ibadet yerlerinin nefret suçlarından korunmasını sağlamak için hangi adımların atılması gerektiği konusunda istişare gerçekleştirdi. Haziran ayında sona eren istişarenin kararları henüz kamuoyuna açıklanmadı. (churchtimes.co.uk)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi