24 Nisan 2024 Çarşamba

Salgın Döneminde İnsanlar Tanrı Sözü’ne Yöneldi

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu’na göre, salgın dönemi boyunca 10 milyondan fazla Amerikalı Kutsal Kitap’a başvurdu.

Rapor, önceki yıllarda Tanrı Sözü’nü okuyan 169 milyon Amerikalıya kıyasla, geçen yıl 181 milyon Amerikalının Tanrı’nın Sözü’ne yöneldiğini gösterdi. Ayrıca, her dört yetişkinden biri önceki yıllara kıyasla salgın döneminde Kutsal Kitabı daha sık okuduğunu söyledi.

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu, çoğu ilk defa olmak üzere 95 milyon yetişkinin Kutsal Yazıları araştırdığını söyledi. Organizasyon, Kilise’nin bu yeni araştırmacıları Kutsal Kitap’a ve ondaki umut mesajına bağlamak için büyük bir fırsata sahip olduğunu belirtti.

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu Hizmetleri İstihbarat Direktörü John Farquhar Plake, ‘‘Geçtiğimiz yıl boyunca Amerikalılar, önemli siyasi ve sosyal huzursuzluğun yanı sıra, yüzyılın salgınıyla karşı karşıya kaldı. Ancak araştırmamız, bu sıkıntılı dönemde Amerikalıların Kutsal Kitap’ta umut ve cesaret bulduğunu gösteriyor. Araştırma, Amerikalıların Tanrı’nın Sözü’ne yönelme eğiliminde olduğu üst üste dördüncü yılı işaret ediyor ve COVID-19 çoğumuzu yanıt bulmak için inancımıza bakmaya teşvik ediyor. Şuan Kilise’nin halkın travmalarına ve acılarına Tanrı Sözü’nün umudu ve şifasıyla yanıt verme fırsatı var’’ dedi.

Raporun sonuçları, Ocak ayında ülke genelinde 3.354 Amerikalı yetişkinin ve Z kuşağından 91 gencin çevrimiçi görüşmeyle katıldığı ankete dayanıyor.

Gençler İçin Kutsal Kitap Hikâyelerinde Artış Görüldü

Amerika Kutsal Kitap Topluluğu’nun bulguları, salgın sırasında Kutsal Kitap Hikâyeleri satışında büyük bir artış görülen Youth for Christ’ın (Mesih için Gençlik) deneyimleriyle örtüşüyor.

Youth for Christ (YFC) Başkanı ve CEO’su Dan Wolgemuth yaptığı açıklamada, ‘‘Tanrı’nın sadakati sayesinde, organizasyonumuzun çeşitli yerleri salgın döneminde gençlerle paylaşımda bulunmaya yetecek kadar Kutsal Kitap’a sahip olacak şekilde hazırlandı. Tanrı Sözü’nün bu yüzlerce gence hayatlarının en zor yıllarından birinde esenlik ve teşvik verdiğinden eminiz. Her gün elimizden geldiğince çok sayıda gene Tanrı’nın Sözü’nü ve öğretilerini paylaşmaya devam ediyoruz’’ ifadelerinde bulundu.

YFC’nin Kutsal Kitap Hikâyeleri kitabı, salgın sırasında gençlere yönelik bakım paketine yerleştirildi. Bazı eyaletler, karantina sonrasında küçük grup toplantılarına izin verdiğinde gençlere dağıtılan ilk kitap oldu. Kitap, gençleri Kutsal Kitap okumaya teşvik eden ve düşündüren sorular içermekle beraber, günümüz gençlerinin hikâyelerini Kutsal Yazılar ile bir araya getiriyor. Böylece gençlerin Tanrı’nın hikâyesinin kendi hayatlarıyla ve arkadaşlarının hikâyeleriyle nasıl örtüştüğünü daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor. Organizasyon, bu hizmetle her seferinde bir gencin hayatının değiştiğini belirtti.

Youth for Christ (YFC), hayatın her kesiminden gençleri arayan, onlara hizmet eden ve ülke genelinde binlerce topluluğu etkileyen birimlere sahip. Günümüzde birçok genç kişisel sıkıntılarla sessizce mücadele ederken, YFC gençleri sevgi dolu bir Tanrı’nın yaşayan gücüne bağlamayı hedefliyor.

Youth for Christ, 1944’ten günümüzde dek müjdecilik hizmetinin temelini oluşturmuştur. 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren YFC’nin Amerika’daki Hristiyan cemaatlerini etkileyen 140’tan fazla birimi bulunuyor. (CBN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Ermeni Kiliselerinde Kırmızı Pazar Haftası

Ermeni Kiliselerinde "Garmir Giragi" (Kırmızı Pazar) haftası kutlandı. Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, Samatya Surp Kevork...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi