19 Mart 2024 Salı

Salgın Döneminde Mücadele Eden Pastörler İçin Dua Gecesi

Megakilise pastörü ve popüler yazar David Platt, koronavirüs salgını sırasında konuştuğu bazı kilise liderlerinin her zamankinden daha fazla mücadele ettiklerini söylemesi üzerine, bu hafta pastörler için özel bir dua gecesi düzenlendi.

David Platt

Virginia’daki McLean Bible Kilisesi pastörü Platt, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında ‘‘Konuştuğum pastörlerin çoğu mücadele ediyor, devam etmek istemeyenler de dâhil. Eğer pastörseniz, sizin için dua etmek ve sizi cesaretlendirmek istiyorum’’ ifadelerinde bulundu.

Platt, bazılarının hayatta ve hizmette hiç mücadele etmediğini, bazılarının ise onlarca yıldır hizmet ettiğini belirterek ‘Şu an pastörler olarak birbirimiz için dua etmek zorundayız. Yalnız değilsiniz’’ dedi.

Çarşamba günü düzenlenen dua gecesine pastörler, Facebook Live ve YouTube üzerinden katıldı. ‘Pastörler için Dua ve Teşvik’ etkinliğinin ev sahipliğini Pastör Platt yaptı.

Platt’ın dua etkinliği, diğer Hristiyan liderlerin pastör tanıdıklarıyla ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından geldi. Church Answers’ın kurucusu ve CEO’su Thom S. Rainer, ‘‘Ekibimizin iletişim kurduğu pastörlerin çoğu kiliselerini bırakmayı düşünüyor. Hayatım boyunca görmediğim bir durum. Bazılarının duyuru yapmasına sadece haftalar kaldı. Seküler dünyada iş arıyorlar’’ açıklamasında bulundu. Rainer, pastörlerin kilise üyeleri arasındaki anlaşmazlıklar, azalan üyelikler, mali belirsizlikler, artan iş yükü ve eleştiriler gibi sorunlar nedeniyle salgın döneminde bitkin düştüklerini söyledi.

Temmuz ayında yapılan bir LifeWay Research anketi, Protestan pastörlerin yüzde 5’inin koronavirüsten ölen bir katılımcıyla uğraştığını gösterdi. Geçtiğimiz üç ay içinde pastörler, kiliseye katılanların iş saatlerinin azalması (yüzde 74) ve işlerini kaybetmesi (yüzde 48) gibi sorunlarla da uğraştıklarını belirtti. Ankete katılanların sadece yüzde 29’u kişisel olarak Kutsal Kitap çalışması yapabildiğini söyledi.

Pastör David Kinnaman

Barna Group’un 2017 raporu ise, son 25 yılda pastörlerin ortalama yaşının 44’ten 54’e yükseldiğini ortaya koydu. Barna Başkanı David Kinnaman, ‘‘Pastörlerin toplumun sağlığı ve refahı için oldukça önemli rolü bulunuyor. Hristiyanlığa karşı şüphelerin arttığı bir kültürde pastörlerin nasıl devam ettiğini araştırıyoruz. Amacımız pastörlerin kiliselerinde ve cemaatlerinde hizmetlerine devam edebilmesini sağlamaktır’’ dedi.

Rapor ayrıca pastörlerin depresyonla mücadele ettiğini de gösterdi. 2015 LifeWay anketi her 10 pastörden 8’inin gelecekte mevcut kiliselerinde sorun yaşayacağını düşündüğünü belirtti. Beş pastörden yaklaşık 1’i, kiliselerin kendilerinden ‘gerçekçi olmayan beklentileri’ olduğunu söylerken, yüzde 24’ü ise kilisedeki insanlardan sık sık rahatsız olduklarını kabul etti. (CP)

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi