23 Nisan 2024 Salı

Salgın Döneminde Rekor Sayıda Paskalya Yumurtası Bağışlandı

Koronavirüs salgınına rağmen rekor sayıda Paskalya Yumurtası gıda bankalarına bağışlandı.

Şu ana kadar yaklaşık 3 bin adet ”Gerçek Paskalya Yumurtası”, The Meaningful Chocolate Company websitesi aracılığıyla bağışlandı ve bu sayı önceki yıllardaki sayıları büyük bir farkla geçti.

Şirketin “Gerçek Paskalya Yumurtası” (The Real Easter Egg), Birleşik Krallık’ta paketinden Hristiyanlıktan bahseden tek çikolatalı Paskalya Yumurtası. ve her bir yumurtanın yanında İsa Mesih’in hikayesini ve Paskalya’nın Hristiyan kaynağını anlatan bir çocuk kitabı yer alıyor.

Paskalya’ya katılan The Meaningful Chocolate Company, web sitesinde Gerçek Paskalya Yumurtaları’nı satın alan müşterilere bir gıda bankasına ek bir yumurta bağışlama seçeneği de sunuyor.

Bağışlanan yumurtalar daha sonra, Hristiyan bir gıda bankası olan Trussell Trust’a ve Birleşik Krallık’taki diğer gıda bankalarına gönderiliyor. Bağışlar, Trussell Trust’ın acil gıda parsellerine olan talebi artırmaya hazırlandığı bir zamanda gerçekleşiyor.

The Meaningful Chocolate Company CEO’su David Marshall, online bağış genellikle sakin geçerken, bu yıl bağışlanan yumurta sayısıyla çok işleri olduğunu söyledi ve ekledi: “Yüzlerce insan, arkadaşları ve aileleri için alışveriş yaparken programımızdan gıda bankalarına da yumurta alıp bağışlıyorlar.”

Marshall ayrıca, “Genellikle toplamda birkaç yüz yumurta bağışlanır, ancak bu yıl 3 bin yumurta ile rekor bir sayıya ulaştık ve bu durum karşısında şaşkınlığa uğradık. Yüreğimize dokunan şey, insanların satın aldıkları bu ürünü asla buluşmayacakları veya haber almayacakları birine bağışlıyor olmaları, her yumurtayla gelen Paskalya hikayesinin bir fark yaratacağına ve çikolata yumurtasının iyi geleceğine güveniyor olmaları. Bir müşterimiz kendisine babasından bir miras kaldığını ve ihtiyacı olanlara bir koli yumurta göndermek için bir kısmını kullanmak istediğini söyledi” açıklamasında bulundu. (CT)

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi