25 Nisan 2024 Perşembe

Salgına Rağmen Bazı Hristiyan Kitapçılar Satışlarını Artırdı

Salgın döneminde zorunlu kapanmalara ve sosyal mesafeye rağmen, 2020’de bazı Hristiyan kitapçıların genel satışlarının arttığı görüldü.

Christian Retail Association, COVID-19 salgınının satışları ve geçen yılsonu kâr marjlarını nasıl etkilediğini belirlemek için bağımsız kitapçılarla anket yaptı. Ankete katılan 82 kitapçıdan 70’inin kapanması, 10’unun açık kalması ve 2’sinin iki farklı zaman diliminde kapanması gerekiyordu. Ayrıca ankete dâhil edilen kitapçılardan 22’sinde satış artışı görüldü.

Raporda yer alan 2019-2020 karşılaştırmalı satış tablosu birçok kişiyi endişelendiriyordu, ancak yılsonunda endişe yerini Tanrı’ya minnettarlığa bıraktı. Living Water Kitapevi’nden Stephanie Gann, ‘‘Salgın nedeniyle kapatılma önlemlerinin sonumuz olduğunu düşündük, ancak Rab merhametini gösterdi. Faturalarımızı her ay zamanında ödeyebildik ve yıl sonunda bir miktar para kaldı’’ ifadelerinde bulundu.

Hristiyan kitapçılar, eve kitap gönderme, sosyal medya ve internet sitesi satışları gibi ek hizmetler sunarak devam edebildiklerini belirtti. Birçoğu bu yıl eklenen hizmetlerin bir kısmına devam ediyor.

Perakendede, kültüre bağlı olarak arz ve talep değişmeye devam ediyor. Benzeri görülmemiş bir salgının perakende dünyasını canlandırdığı söylenebilir. Kitapevi sahiplerinin çoğu, teşvik edici sözlere sahip yüz maskeleri, el dezenfektanı, komünyon kadehleri ve oyunlar ile arz ve talep değişikliğine cevap verdi. Rapor, ankete katılan kitapçılarda en çok satılan 3 ürünün Kutsal Kitap, yüz maskeleri ve komünyon kadehleri olduğunu gösterdi.

On the Third Day’den Charlene Wiggs, salgınla mücadele edebilmek için iyi bir nedene sahip olunduğunu belirterek, ‘‘Birçok insan kitapevine İsa Mesih’in kim olduğunu ve kendileri için ne anlam ifade ettiğini öğrenmek için geldi. Hayatlarında ilk kez bir Kutsal Kitap istiyorlardı’’ dedi. (CHL)

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi