29 Mart 2024 Cuma

Salgında Gösterdikleri Çabalar İçin Hristiyanlara Teşekkür

İngiltere Kilise toplulukları sekreteri Robert Jenrick, Paskalya sırasında Covid’e karşı güvenlik hizmetleri için yapılan hazırlıkları görmek için St. Paul Katedrali’ni ziyaret etti. Robert Jenrick, zorlu bir yılın ardından Covid-19 çabasını desteklemek için yaptıkları her şey için Hristiyanlara ve diğer inanç topluluklarına teşekkür etti.

Kiliselerin Covid’e karşı güvenli Paskalya ayinlerini nasıl yerine getirmeye hazırlandıklarını ilk elden görmek için St. Paul Katedrali’ni ziyaret etti.

Mevcut kısıtlamalar altında, kiliselerin, alanlarının sosyal mesafeye imkan tanıdığı kadar çok insanın katıldığı yüz yüze ayinler düzenlemesine izin verilmekte.

St. Paul Kilisesi, Paskalya boyunca özel dua ve ayinlere açık; bazı hizmetler canlı olarak yayınlanırken, diğerleri evden izlemek için önceden kaydediliyor.

St Paul Katedrali, sosyal mesafeli ayinler ve özel dua için açık kalmaya devam etti.

Jenrick’e; Londra Episkoposu Dame Sarah Mullally, katedral Dean Çok Saygıdeğer Dr David Ison, Aziz Paul kilisesinin koro şefi Canon James Milne ve Ziyaretçi Katılımı Direktörü Sandra Lynes tarafından St Paul Katedrali gezdirildi.

Ziyareti hakkında yorum yapan Jenrick, “İbadet yerleri pek çoğumuza, özellikle zor zamanlarda büyük bir teselli ve rahatlık sağlıyor.

Bu nedenle, İbadet Yerleri Görev Gücü’nü, inanç liderleriyle yakın çalışarak, kiliseleri güvenli bir şekilde ve mümkün olan en kısa sürede yeniden açabilmek için kurduk” dedi.

Robert Jenrick, cemaatlerin Paskalya’da nasıl güvenle birlikte ibadet edeceğini ilk elden görmek için St Paul Katedrali’ni ziyaret etti ve,

“Londra Episkoposu Dame Sarah Mullally ve onları destekleyen binlerce gönüllünün de aralarında bulunduğu bu liderlere saygılarımı sunmak istiyorum. Çabaları sayesinde, geçen yıl boyunca yaslı, yalnız ve evsizleri destekledikleri gibi, insanlar güvenli bir şekilde ibadet etmek ve önemli anları kutlamak için bir araya gelebildiler.

Bu Paskalya’da St Paul Katedralinde, cemaatlerin burada nasıl güvenli bir şekilde ibadet edebileceklerini ilk elden gördüğüme sevindim.

Hafta sonundan önce, Birleşik Krallık’ta Paskalya’yı kutlayanlara en içten dileklerimi sunuyorum. Umarım çok mutlu, umutlu ve güvenli Paskalya kutlamaları geçirirsiniz” açıklamalarında bulundu. (CT)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi