3 Mayıs 2024 Cuma

Samandağ Vakıfköy Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde Diriliş Yortusu

“Surp Zadig” (Rab İsa Mesih’in Dirilişi Yortusu) diğer söyleniş şekliyle Paskalya Bayramı, İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi ve Samandağ Vakıfköy Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde de toplum üyelerinin katılımıyla kutlandı.

6 Şubat depremlerinin ardından kısmen hasar gören kiliselerde ilk defa kutlanan Surp Zadig Badarak’ına katılan inanlılara umut verdi. Zeytin dallarıyla süslenen kiliselerde ayine katılan toplum üyeleri, mumlar yakıp dilekler dileyerek Diriliş Yortusunu büyük bir coşku içerisinde kutladı.

Anadolu Ermeni Toplumu Gözetmeni Peder Avedis Tabaşyan eli ile sunulan Surp Badarak’larda, kıdemli okuyucular Yusuf Tabaş ve Misak Hergel Rab’bin sofrasına hizmet ettiler. İki ayrı kilisede okunan dua ve ilahilerle gerçekleşen ayinlerde, mumlar huzur ve sağlık için yakıldı.

Deprem sonrası bayramları eskiden olduğu gibi sevinç içerisinde birlikte kutlayabilme temennisiyle ayinde kısa bir vaaz veren Avedis Tabaşyan, “Bayramlar bizleri bir arada tutan sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlendiği önemli zamanlardır. Bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem sonrası kiliselerimizin hasar alması ve kapanması üzerine bayramlarımızı kutlama şansımız olmamıştı. Bu yıl ilk defa Paskalya Bayramımızı birlikte kutlama şansını bulduk. Rab İsa Mesih’ten dileğimiz birlik ve beraberliğimizi simgeleyen kardeşlik bağlarımızı güçlendiren bayramlarımızı sevinç içerisinde eski günlerdeki gibi tekrardan kutlayabilmemiz” dedi.

Verilen vaazın ardından Surp Zadik ayini kilisede ışıkların söndürülmesi, inanlıların ellerine aldıkları mumları yakıp, ilahi söyleyerek, kilise bahçesine çıkmasıyla devam etti. 

Peder Avedis, kilise bahçesinde ekmek, su ve tuzu kutsayıp, paskalya bayramı için hazırlanan pastayı kesti. Bayram coşkusu daha sonra kilise bahçesinde düzenlenen kokteyl ve yumurtaların tokuşturulmasıyla son buldu.

Episkopos Arsenios Dahdal Önderliğinde “Kutsal Perşembe” Ayini

Bu hafta sonu Paskalya Bayramı’nı kutlamaya hazırlanan Ortodoks Kiliseleri, “Elem Haftası” ayinlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda İskenderun Aziz Corç...

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde “Kutsal Yağ” Ayini

Geçtiğimiz hafta sonu kutlanan Dallar Bayramı’nın ardından Kutsal Hafta’ya başlayan Ortodokslar, Çarşamba günü Kutsal Yağ Ayini’ni gerçekleştirdi....

İskenderun’da “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı

İskenderun’da Ortodoks Kilisesinin “Kutsal Elem Haftası ve Paskalya Ayini” Programı belli oldu. Cumartesi gecesi kutlanacak olan Paskalya Bayramı için...

Gümüşhane’deki İmera Manastırı Tarihi Dokusuna Kavuştu

Gümüşhane’nin tarihi ve kültürel hazinelerinden birisi olan İmera Manastırı yıllar içinde yapılan tahribatlardan kurtarıldı. Manastırın duvarlarına kazınan...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi