fbpx
17 Mayıs 2024 Cuma

Samandağ’da Çocukların Kiliseye İlgisi ve Sevgisi

Samandağ Rum Ortodoks Kilisesi, çocukların ve gençlerin kiliseye olan ilgisi ve sevgisi daha da artsın diye etkinliklerine aralıksız devam ediyor. İlk ve ortaokul çocukları için yapılan etkinlikler, çocukların neşeli dakikalar geçirmesine vesile olurken, lise ve üniversiteli gençler de dini sohbetler içi bir araya geliyor.

Samandağ Rum Ortodoks Kilisesi Yöneticileri ile Kilise Pederleri, Samandağlı çocukların ve gençlerin kiliseye olan ilgisi ve sevgisini daha da arttırmak adına büyük çaba harcıyorlar. Bu bağlamda, geçtiğimiz günlerde ilk ve ortaokul çocukları için oldukça eğlenceli bir gün tertip edildi.

Çocukların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, kilise pederlerinden Trifon Yumurta tarafından Türkçe olarak gerçekleştirilen Kutsal Ayin ile başladı. Daha sonra hep birlikte kahvaltı yapan çocuklar, kahvaltının ardından çeşitli etkinlikler, oyunlar ve yarışmalarda boy gösterdi.

Öğle yemeğinde ise döner partisi yapılırken, afiyetle yenen yemeğin hemen akabinde bu kez kilise pederlerinden Dimyan Yakupoğlu ile dini söyleşi gerçekleştirildi. Bu güzel etkinlik, son olarak dondurma ikramı ile son buldu.

Emeği Geçenlere Teşekkür Unutulmadı

Kilise yönetimi ve Pederler, bu güzel etkiliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri de unutmadı. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmelerde; “Organizede emeği geçen Carmen Yakupoğlu ve cemaatimizin emektar bayanlarına, kilisemizin zangocu Sami Şengül’e, Dönerci Habip Şengül’e, kilisemiz servisi ile ulaşımı sağlayan İlyas Işıldar’a ve etkinliğe sponsor olan hayırsever nenemiz ile emeği geçen tüm herkese canı gönülden teşekkür ederiz” denildi.

Öte yandan, Samandağ’da ilk ve ortaokul çocuklarının yanı sıra lise ve üniversiteli gençler de unutulmadı. Liseye giden ve Üniversite okuyan gençler ile dini sohbetler gerçekleştirildi. Gençlere İncil’den bölümlerle örneklendirerek dini sohbet eden Kilise Pederi Dimyan Yakupoğlu, Rab’bin bereketinin her zaman için kilisemizin ve cemaat mensubu gençlerimizin üzerinde olması temennisinde bulundu. (SAT-7 Türk/İlyas Edip TERBİYELİ-İskenderun)

Cezayir’de Pastörün Cezası Onandı

Cezayir'in Tizi Ouzo kentinde pastör Youssef Ourahmane'ye yasadışı ibadet hizmeti düzenlediği gerekçesiyle verilen bir yıllık hapis cezası...

Nijerya’da Dokuz Öğrenci Kaçırıldı

10 Mayıs'ta Nijerya'nın Kogi eyaletindeki Confluence Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıda 9 öğrenci kaçırıldı.  Nijerya, Hristiyanlar için en tehlikeli ülkelerden...

Vatikan, İklim Değişikliği Tartışmalarına Ev Sahipliği Yapıyor

Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S), Nisan ayında deniz yüzeyi sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaştığını...

BM Uyardı: “Gazze’de Tüm İnsani Yardımlar Durabilir”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) Gazze'de görev yapan sözcüsü Olga Cherevko, Gazze'ye istikrarlı yakıt...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi