19 Nisan 2024 Cuma

Samiriye Hizmet Enstitüsü ‘En İyi Hristiyan İşyeri’ Ödülünü Aldı

Bir Hristiyan Sağlık ve Hizmet kuruluşu olan Samiriye Hizmet Enstitüsü, on birincisi düzenlenen anketler sonucu ‘En İyi Hristiyan Hizmeti’ seçildi.

Enstitünün sözcüsü Anthony Hopp yaptığı açıklamada, “Samiriye personeli, insanlara yardım etme konusunda gerçekten çok sevindirici işler yapıyor. On binlerce kişinin sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu ödül bizi ilerlememiz konusunda daha da teşvik etti” dedi.

Hopp, “Ekibimiz, Kutsal Kitap’a bağlı olan topluluğun yüklerine umut aşılıyor ve onlara yardımcı oluyor. Sağlık alanımız her gün değişse bile, temel değerlerimiz baki kalıyor.” diye belirtti.

E-Posta yoluyla gönderilen duyuruda, enstitünün “Mesih Merkezli Hizmetçi Lider” konumunda olduğu da yer alıyor.

1994 yılında Ted Pittenger tarafından kurulan Samiriye Hizmet Enstitüsü, Hristiyan ailelerin sağlık problemlerini ve yüklerini paylaşmalarına yardımcı oluyor.

SMI’nın internet sitesinde, “Sağlık ihtiyaçları her zaman çok boyutlu olmuştur. Duygusal-Mental veya Fiziksel-Finansal olmak üzere farklı farklı sorunlar ve ihtiyaçlar olabilir. Fakat dua, teşvik ve maddi destek ile üyelerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir koordineye sahibiz.

Verilen ödüle ek olarak Samiriye Hizmet Enstitüsü, Perşembe gününden itibaren bir anket başlattı ve üyelerine kendilerini beş üzerinden puanlamalarını istedi. Anketin şu anki sonucu 5 üzerinden 4,7 puan.

BCWI Başkanı Al Lopus, Günümüzde neredeyse her kuruluş anket düzenliyor. Gelişen bir işyeri kültürü oluşuyor. Bu kültür de daha fazla üretkenlik, organizasyonel fayda ve paydaş sadakatine eşitlik sağlıyor.” dedi.

Samiriye Hizmet Enstitüsü son olarak, gelişimlerine hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Kadının Hristiyanlıktaki Rolünü Anlattı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Nepal’de Dört Hristiyan Yargılanıyor

Nepal'in doğusundaki Madhesh eyaletinde dört Hristiyan, halkı din değiştirmeye zorladığı iddiasıyla yargılanıyor. İnanlılar, 10 Mart'ta Kolhabi kasabasında Hristiyan...

Hong Kong Katolik Kilisesi Tedirgin

Çin Halk Cumhuriyeti'nde kabul edilen yeni güvenlik yasası nedeniyle Hong Kong'taki Katolikler arasında endişe hakim. Milli Güvenlik...

Irak’ta Çay Evi Umut Veriyor

IŞİD 2014 yılında Irak'ın Ninova Eyaleti'nde bulunan Karakuş'u işgal etmeden önce Najeeb adlı Hristiyan, çay evi işletiyordu....

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi