28 Mart 2024 Perşembe

SAT-7 Hem Ekranda Hem de Sokaklarda Beyrut’u Yalnız Bırakmıyor

Beyrut, geçen ay meydana gelen patlamanın ardından yaşam mücadelesi vermeye devam ederken, SAT-7 ARAP ve SAT-7 KIDS, acı çekenlerin yanında olarak hem ruhsal ve akıl sağlığıyla ilgili sundukları programlarla hem de Tanrı’nın sevgisini sahadaki girişimleriyle sokaklarda görünür kılıyor.

Beyrut merkezli SAT-7 ARAP’ın yöneticilerinden Mirna Adaymi, “Dualarınız için teşekkür ederiz ve onları çok takdir ediyoruz. Görünürde işler çok zor. Ancak imanla, resmin farklı olabileceğini biliyoruz. Tanrı imkansızı yapabilir. Mucizeler yaratabilir. Bu yüzden sizden dua etmeye devam etmenizi rica ediyoruz” diyor.

SAT-7 AKADEMİ Reklam Müdürü Juliana Sfeir

Patlamadan bu yana SAT-7, Beyrut için dua eden Kuzey Afrika ve Ortadoğu’dan birçok kilise önderin dualarıyla beraber “You Are Not Alone” (Yalnız Değilsin) adlı programda patlamada genç ve çocuk kurbanların yaşadıklarını yayınlıyor. Kanallar ayrıca travmatik bir olay sonrası ruh sağlığı ile başa çıkma konusunda kısa, bilgilendirici klipler paylaşıyor ve bunu ayrıntılı olarak ele alan daha uzun programlar üretiyorlar. Bunun dışında SAT-7 ARAP ekibi, bu yayınlar dışında sahada da aktif rol alarak Beyrut halkına destek oluyor.

SAT-7 AKADEMİ Reklam Müdürü Juliana Sfeir, yıkım sonrası bir araya gelen insanların hikayesini paylaşmak için sokaklardan bildiriyor.

Son zamanlarda yapılan çeşitli yardımların içinde bulunan SAT-7 ARAP personeli, camları temizleyen ve binaların güvenliğini sağlayan gönüllü bir gruba kahvaltı sağlamak da dahil olmak üzere yiyecek ve su getirdi.

SAT-7 Lübnan Genel Müdürü

“Böyle bir durumla karşı karşıya kalan insanlara yardım etmek ve onların yanında olmak SAT-7 için doğal bir davranış” diyen SAT-7 Lübnan Genel Müdürü Maroun Bou Rached, SAT-7 Lübnan ekibinin Offer Joy Derneği’nden 250 gönüllüye kahvaltı hazırladığını belirterek “Bu yardımlar özellikle Mesih’in sevgisini insanlara yansıtmak adına SAT-7’nin mesajıyla örtüşüyor” dedi. (sat7uk.org)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi