25 Nisan 2024 Perşembe

SAT-7, Ürdün’de Yaşayan Mültecilerin İhtiyaçlarına Odaklanıyor

Kiliseler Noel İçin Mültecilere Ulaşıyor

SAT-7, geçen yıl Mısır Stüdyolarının çatısında çekilmiş olan Noel Hikayeleri bölümlerinden sonra bu yıl SAT-7 ARAP tarafından yayınlanan, Ürdün’den gelen ikinci “Noel Hikayeleri Özel” ile devam ediyor.

Bu özel Noel yayın, Ürdün’de yaşayan mültecilerin ihtiyaçlarına odaklanıyor ve farklı bölgelerdeki kiliselerin mültecilere yardım etmek için çabalarını seyirciyle buluşturuyor.

Programın yapımcısı Rafik George; “Ürdün’deki Kiliseler İsa’nın da çocukken mülteci olduğunu düşündükleri için mültecilere yardım ediyor,” şeklinde vurguluyor.

Bu kağıtta bir mülteci ailenin Noel hediyesi olarak yağ ve çay isteği bulunuyor.

SAT-7’nin bu 20 bölümlük özel Noel programı, Ürdün’de bulunan Evanjelik Nazarene Marka Kilisesi ve Aziz George Rum Melkite Katolik Kilisesi ortaklığıyla çekildi. Her 6-9 dakikalık bölümde Ürdün ve Irak’tan çeşitli rahipler ve pastörler ile röportajlar yapıldı, kiliselerinden hikayeler paylaştılar.

Bu hikayelerden bir tanesi Ürdün, Fuheis’te bulunan Aziz George Rum Melkite Katolik Kilisesi’nde kurulmuş olan, özel bir ağaçla ilgiliydi. Bu ağacı özel kılan şeyin parlak Noel süsleri yerine, renkli kağıtlarla bezenmiş olması olduğu anlatıldı. Her bir kağıt parçasında mülteci ailelerin ihtiyaçları yazılıyor ve ağaca asılıyor. Her Pazar kilise üyeleri ağaca giderek bir kağıt seçiyor ve listedeki ürünleri satın alarak kilise önderine veriyor. Daha sonra kilisenin önderi de bu ihtiyaçları mülteci ailelere ulaştırıyor.

Bir başka Noel Hikayeleri bölümünde, SAT-7 ekibi Ürdün’de yaşayan Iraklı mülteci çocuklar için, kilise tarafından düzenlenen bir Noel konserini kayda aldı. Yaşları 3-14 arasındaki 50 mülteci çocuk, Noel ezgilerini dinlemenin ve kilisenin onlar için hazırladığı neşeli etkinliklerin tadını çıkarmak için katıldı.

Rafik George; “SAT-7’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki kiliselerin çabalarını göstermesi önemli. Bu konuklar, Hristiyan yaşamlarını ve miraslarını dünyayla paylaşmak istiyorlar. Arap dünyasındaki ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin Ürdün’de yaşayan Hristiyanlar hakkında bilgi edinebilmeleri ve ihtiyaç duyan insanlara yardım etmeleri için ilham alabilmelerini istiyoruz. Bu yüzden hikayelerini paylaşıyoruz,” diye belirtti.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi