23 Nisan 2024 Salı

SAT-7 YENİ CEO’SUNU SEÇTİ

Hristiyan televizyon yayın kuruluşu SAT-7 yeni CEO’sunu seçtiğini duyurdu. 1 Nisan 2019 tarihinden geçerli olacak karara göre, Rita Elmounayer, Dr. Terence Ascott’un ardından grubun yeni CEO’su olacak.

SAT-7 grubu, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, CCO olarak görev yapan Rita Elmounayer’in CEO olarak atandığını duyurmaktan heyecan duyduğunu ifade etti. Aynı zamanda Dr. Terence Ascott kurucu başkan olarak SAT-7 içindeki hizmetine devam edecek.

1996’da SAT-7’nin amiral gemisi çocuk programı Bedtime Stories’in yapımcısı ve sunucusu olarak gruba katılmasından bu yana, Rita Elmounayer, Çocuk Programları Direktörü, Yardımcı Yönetmen ve SAT-7 Arap Kanalları Direktörü olarak görev yaptı. 2016’dan bu yana, SAT-7’nin Arapça, Farsça ve Türkçe yayın yapan, dört kanalındaki tüm program ve prodüksiyonu denetlemekten sorumlu olarak CCO (Kanallardan Sorumlu Genel Müdür) sıfatıyla görevini sürdürmekteydi.

Atanmasıyla ilgili konuşan Rita Elmounayer; “SAT-7 Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da, Tanrı’nın sevgisini başka bir yolla öğrenme şansı olmayan birçok insana ulaşan benzersiz bir hizmet. Böyle bir hizmete önderlik etmeye çağrıldığım için onur duyuyorum. Dua ediyorum ki Tanrı’nın mesajının insanların yaşamlarını değiştirdiğini ve hayatlarına pozitif bir mesaj getirdiğimizi görmeye devam ederiz” dedi.

Rita Elmounayer, İletişim Uygulamaları alanında, Galler Üniversitesi’nden master derecesi sahibi ve yıllar içerisinde SAT-7 içerisinde bulunduğu birçok farklı görev esnasında; program, prodüksiyon ve yayıncılık alanında edindiği deneyimle mevcut rolü için gerekli birikimi edinmiş olarak, yeni görevine başlamış oldu.

Rita Elmounayer’e göre “Geçtiğimiz 23 yıl SAT-7’nin programları sayesinde hayatları değişen insanlarla tanıştığı bir serüven” oldu.

HİZMET İÇİN ATAN BİR YÜREK

SAT-7’deki hizmetinin başlamasından bu yana, Rita Elmounayer bu hizmet için Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da (MENA) olumlu bir etki yapmak için gerçek bir yüreklilik gösterdi. Amacı, görsel medya aracılığıyla mümkün olduğu kadar çok yaşamı etkilemeye yardımcı olmaktı ve olmaya da devam ediyor.

Rita Elmounayer, “Burada yaptığımız her şey – televizyon programlarından, izleyiciyle sosyal media üzerinden kurduğumuz etkileşimine kadar – insanların Tanrı’nın sevgisini ve Müjde’nin değiştiren mesajını deneyimlemelerine yardımcı olmaktır” dedi.

MENA bölgesinde Tanrı’nın sevgisini öğrenme ve yaşama fırsatı olmayan insanlara ulaşmak uydu televizyonculuğunun hala çok önemli olduğuna inanan Elmounayer; “Hayatlar değişiyor, çünkü Hristiyan televizyonu sayesinde insanlar Tanrı’nın sevgisi ve affediciliği konusunda aydınlanıyor. Aynı zamanda insanlar İsa’nın çarmıhtaki işi sayesinde yaşayabilecekleri uzlaşma ve barış deneyimini buradan öğrenebilirler” diye belirtti.

Rita Elmounayer, SAT-7’deki hizmet yılı boyunca birçok yaşamın değiştiğine şahit olduğunu belirtirken, “Duam şu ki, SAT-7’nin CEO’su olarak ömür boyu ve hizmet sürem boyunca, milyonlarca izleyicinin, Tanrı’nın mesajının hayatlarını nasıl değiştirdiğine dair tanıklıklarını paylaştığını göreceğiz ve bir fark yarattığımız için sevineceğiz” ifadelerini kullandı.

İNSAN ODAKLI LİDERLİK

Rita Elmounayer etrafındakileri donatma ve güçlendirme konusunda gerçek bir tutkuya sahip. Ruh ve karakter bakımından gerçek bir lider olan Rita Elmounayer, SAT-7 personelinden bu hizmetin dört kanalını izleyen milyonlarca izleyiciye kadar herkeste liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Konuya dair Elmounayer “CEO olarak yeni rolümle, etrafımdaki insanları güçlendirecek, teşvik edecek ve motive edeceğim, çünkü her biri gelecek on yılların gerektireceği türden bir lider olacak. Onlara bölge için yaptıklarının uzun süreli önemini ve insanların yaşamlarını değiştirmenin yüksek amacına olan değerli bireysel katkılarını iletebilmek için dua ediyorum” dedi.

DR ASCOTT’TAN RITA YORUMU

Kurucu ve Başkan Dr. Terence Ascott, “Rita Elmounayer’in SAT-7’nin ilk çocuk programlarını yazdığı, yönettiği ve sunduğu ilk günlerden beri ne kadar ilerlediğini görmek heyecan vericiydi. Her zaman hızlı bir öğrenici olmuştur, çalışmaya istekli, geniş bir okuma yapmaya ve kendini geliştirmeye istekli. Bu, hizmete olan tutkusuyla, zeka, sıkı çalışma ve ilişkisel yetenekleri, bu heyecan verici ve zorlu süreçte bir sonraki adıma hazır olacağı bir konuma gelmesine yardımcı oldu. CEO rolünde fevkalade olacağına gerçekten inanıyorum” yorumunda bulundu.

DR ASCOTT’IN YENİ ROLÜ

Dr. Terence Ascott, 23 yıldır SAT-7 hizmetinin lideriydi ve üç dilde bir televizyon kanalı ağı kurarak şaşırtıcı kilometre taşları elde etti.

Rita Elmounayer’in atanmasından hemen sonraki dönemde, Dr. Terence Ascott, görev ve zorluklarla ilgili istenen rehberlik ve destek için yeni CEO’yla birlikte çalışmaya devam edecek. Ayrıca SAT-7’nin tanıtımı için gerekli yolculukları yapmaya ve grubu temsil etmeye devam edecek ve SAT-7 Uluslararası Konseyi’nin çalışmalarını daha aktif olarak destekleyecek.

Dr. Ascott hizmetin ilk 25 yılını kapsayan bir kitap yazmak istediğini de ifade ediyor.

SAT-7 HAKKINDA

1996 yılında, Kıbrıs’taki uluslararası merkezinde hizmet hayatına başlayan SAT-7, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki en az 25 milyon kişiden oluşan bir kitleye Hristiyanlık ve eğitim alanında uydu televizyonu yayıncılığı yapmaktadır. Görevi, Müjde’yi herkese açık hale getirmek ve kiliseyi Mesih’in yaşamında, işinde ve tanıklığında desteklemektir. SAT-7, birden fazla uydu kanalı ve çevrimiçi hizmeti kullanarak, Arapça, Farsça ve Türkçe olmak üzere dört farklı dilde 7/24 yayın yapmaktadır.

Episkopos Kayyal, Pazar Vaazında: “Liderlik ve Şöhret Kilisede Değer Görmez”

Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği 10. Yuhanna’nın bereketi ile İskenderun’da bulunan Lübnan Dağı Peygamber İlyas Patrikhanesi...

Episkopos Kayyal, İskenderun’da Çocukları da Unutmadı

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde gerçekleştirilen Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal, İskenderunlu Gençlerle Kahvaltıda Buluştu

Paskalya Oruç Döneminde, Mersin ve Hatay bölgelerinde yapılacak Patrikhane Programları kapsamında, Antakya ve Tüm Doğu Kiliseleri Patriği...

Episkopos Kayyal İskenderun’da Meryem Ana’ya Övgü Duasına Katıldı

Paskalya Oruç Devresi boyunca her Cuma gerçekleştirilen ‘Meryem Ana’ya Övgü’ (El-Medeyih) Dualarından sonuncusu; geçtiğimiz hafta, İskenderun Aziz Corç Rum...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi