26 Nisan 2024 Cuma

SAT-7’den Beyrut’ta Gerçekleşen Patlama İçin Dua Çağrısı

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Salı akşamı meydana gelen büyük bir patlama, ilk belirlemelere göre yüzlerce kişinin yaralanmasına ve büyük hasara neden oldu.

SAT-7 ARAP, yaralılar ve sevdiklerini kaybeden aileler için dua isteyen bir basın açıklaması yayınladı. Ayrıca, karar verme sürecinde politikacılar için ve Lübnan’ın Ortadoğu’da bir arada yaşama ve özgürlük merkezi olarak devam etmesi için dua istediğinde bulundular.

SAT-7’nin Beyrut’taki ofisinin genel müdürü Maroun Bou Rached yaptığı paylaşımda, ”Herkes şokta ve yaşananlardan çok etkilendi. Personellerimizin durumu iyi. SAT-7 stüdyoları da küçük hasarlarla atlattı. Lütfen Lübnan’daki herkes için sükunetle dua edin” ifadelerini kullandı.

Yerel para birimi düştüğü için, ülke çapındaki aileler çok zor koşullarda yaşıyor. İsrail ile Hizbullah arasındaki mevcut mücadeleler de ülkede gerginliğe katkıda bulunduğundan Lübnan ekonomik çöküşle mücadele ediyor.

Patlamanın nedeni hala bilinmiyor

Patlama o kadar yüksekti ki, Kıbrıs’taki SAT-7 Lefkoşa ofisinde okyanus boyunca duyuldu.

Patlama sırasında Kıbrıs’taki ofiste olan SAT-7 CEO’su Rita El-Mounayer, ”Lübnan’daki personellerimiz güvende olduğu için son derece minnettarız, ancak yüreklerimiz bu karanlık günleri yaşayan ülkedeki herkesle birlikte. Lütfen huzur ve barış için dua edin” açıklamasında bulundu.

”Lübnan, Acı ve Umut.”

Lübnanlı ekip, bugün Beyrut’ta yaşanan patlama için dua edecek. Dua toplantısının başlığı: ”Lübnan, Acı ve Umut” olarak belirlendi.
Bazı kilise liderlerinin ve konuşmacıların davet edildiği dua toplantısında, ülkenin insanları ve geleceği için dua edilecek.

Dua toplantısı, Beyrut/Kıbrıs saatiyle 19:00’da yayınlanacak.

24 Nisan Anma Töreni, Kutsal Sunu Ayini ile Gerçekleştirildi

24 Nisan anma Surp Badarak'ı (Kutsal Sunu Ayini) Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi'nde sunuldu. Türkiye Ermenileri Patriği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan Vesilesiyle Yayınladığı Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni toplumuna gönderdiği 24 Nisan taziye mesajı, bugün İstanbul Kuzguncuk Surp...

Türkiye Ermenileri Patrik Sahak II’nin 24 Nisan Anması Mesajı

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, 24 Nisan anması için bir mesaj yayınladı. Bugün 24 Nisan. Bu...

Hindistan’da Şifa için Dua Edilmesi Yasaklandı

Hindistan'ın Assam eyaletinde hastaların şifa bulması için dua edilmesi yasaklandı. Karar, Hristiyanlar tarafından endişeyle karşılandı. 2024 tarihli yasa...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi