29 Mart 2024 Cuma

SAT-7’ye birincilik ödülü

SAT-7 tarafından hazırlanan  “İsa Dirildi” başlıklı film  CEVMA Film Festival’inde Müzik kategorisinde birincilik kazandı.

Avrupa Hristiyan Görsel Medya Birliği (CEVMA), SAT-7’nin “İsa Dirildi” isimli videosunu 2012 Film Festivalinde en iyi müzik dalında ödüllendirdi. Üyelerini yüksek kalitede medya üretmeleri konusunda teşvik eden ve gönüllü Hristiyanların bir araya gelmesiyle kurulan CEVMA, 15 Eylül 2012 tarihinde İsviçre’nin Oberageri kentinde resmi olarak ödülü açıkladı.

2011 yılının Diriliş Bayramı’nda Beyrut’un en büyük ve yoğun alışveriş merkezinde çekilen filmde “The Four Nİghts/Dört Şövalye” isimli ünlü müzik grubu birdenbire “İsa Dirildi” şarkısını söylemeye başlıyor. Dili Arapça olan ve yaklaşık iki dakika süren filmi yapmak için gereken çalışma ve filmin yarattığı etki çok büyüktü.

AVM’DE FLASH MOB OLARAK ÇEKİLDİ

Diriliş Bayramı’nda Beyrut’taki alışveriş merkezindeki performansı gören halk, Lübnan’da bir kamu alanında Mesih’in dirilişinin ilan edilişine tanık olduklarına şaşırmıştı. Gün içerisinde üç kere yapılan performans, yedi kameraman ve dört telsiz mikrofonla görüntülendi. Birdenbire başlayan performansı gören halkın doğal reaksiyonunu yakalamak amacıyla performans zaman dilimlerine yayıldı. Filmin kurgusu iki gün sürdü ve İngilizce altyazı eklendi.

Dünya’nın her yerinden insanı sevgi ve iyi niyet mesajıyla bir araya getiren “İsa Dirildi” nin Youtube klibi yarım milyondan fazla görüntülendi ve 800 yorum yapıldı. Bir izleyici “Ben bir Müslüman’ım ve bu çok güzel bir şey. Hristiyan arkadaşlarımı seviyorum” şeklinde yorumda bulundu. Bir başkası ise “Hiç Arapça bilmememe rağmen bu sevinçli kutlamanın güzelliği beni etkiledi. Ortadoğu’daki Hristiyanları Tanrı bereketlesin ve korusun!” yorumunda bulundu.

SAT-7, Merkezi Kıbrıs’ta olan ve uydu üzerinden yayın yapan beş Hristiyan kanalından oluşan bir televizyon ağıdır. Avrupa’da 50 ülkeye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 22 ülkeye Arapça, Farsça ve Türkçe yayın yapmaktadır. 1996’da canlı yayına başlayan SAT-7, Ortadoğu’da yayın yapan en eski ve en büyük Hristiyan uydu televizyon ağıdır. Politik olmayan, tarafsız ve kültürlere karşı duyarlı olan SAT-7, Orta Doğuda ve Kuzey Afrika’daki Hristiyan Kiliselerinin seslerini duyurmak için platform sağlamaktadır. (ANM)

Ödül kazanan video:

http://www.youtube.com/embed/o0ZS9o6NLnM

Papa Françesko, Kutsal Perşembe Ayini’nde Kadın Mahkumların Ayaklarını Yıkadı

Papa Françesko, 'hizmet ve tevazu anlayışını' vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiği Kutsal Perşembe ayini sırasında, Roma'daki bir hapishanede 12...

BM: 35 Milyon Çocuk Tehlikede

DÜNYADA HER 6 SANİYEDE 1 ÇOCUK ÖLÜYOR Birleşmiş Milletler (BM), 5 yaş altı çocuk ölümlerinde görülen azalmaya rağmen...

İzmir’de Kutsal Çarşamba ve Kutsal Perşembe Kutlamaları

İzmir Aziz Yuhanna Katedrali’nde Çarşamba Krizma (Kutsal Yağların Takdisi) Ayini 27 Mart Çarşamba; Kutsal Perşembe (Mesih İsa’nın...

İskenderun’da ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ Etkinliği Başladı

Ortodoks Kiliselerinde, Paskalya Bayramı öncesi tutulan ‘Büyük Oruç’ Devresine girilmesiyle, İskenderun’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Paskalya Perhiz Yemekleri’ etkinliği...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi