19 Mart 2024 Salı

Seçilmiş Patrik II. Sahak Maşalyan, Tebrikleri Kabul Etti

17 Aralık Salı günü, Kadasetli Patrik II. Sahak Maşalyan, tebrikleri kabul etmek için kardeş kilise temsilcilerini, belediye başkanlarını ve siyasi temsilcileri, Türkiye Ermenileri Patrikhanesi’nde ağırladı.

Patrik Maşalyan’ı tebriğe, İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos, Keldani Kilisesi İstanbul Patrik Vekili Monsenyör Ramzi Garmo, İstanbul Latin Katolik Cemaati Ruhani Önderi Monsenyör Rubén Tierrablanca Gonzalez, Süryani Patrik Vekili Başepiskopos Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Süryani Katolik Patrik Vekili Monsenyör Orhan Çanlı ve selefi Monsenyör Yusuf Sağ, Türkiye Ermeni Katolik Cemaati Ruhani Önderi Başepiskopos Levon Zekiyan, Türkiye Protestan Kiliseler Derneği üyelerinden Yakup Ataker, Zeki Ataker, Volkan Er, İlyas Devli ve Cem Erçin, Fokolare Topluluğu üyeleri ve Alman Katolik Kilisesi’nden Başrahip Nikolas Wyrwol- Virol-  geldi.

Her bir temsilci, Episkopos Sahak Maşalyan’ın, Türkiye Ermenileri Patriği seçilmesinden duydukları memnuniyeti bildirdi. Misafirler, özellikle kiliseler arası diyaloga sunduğu katkıyı hatırlattılar. Her biri, Türkiye Ermenileri Patrikliği’ni dualarında özel olarak anmış ve Makam için Rab’den esenlik ve bereket dilemişlerdi. Kardeş kilise temsilcileri, bu doğrultuda, Patrik Hazretleri’ne yeni görevinde başarılar dilediler.

Patrik Sahak II. Hazretleri, ruhani tüm liderlere Patriklik Makamı adına teşekkür etti. Onların varlığı, kiliseler arası kardeşliği pekiştiriyor ve Rab İsa Mesih’te kardeşlik sevgisini güçlendiriyordu. Patrik Hazretleri, seçim sonrası Patriklik Makamı’nda beliren bereketin, tüm kardeş kiliselere ve cemaatlerine de yayılmasını diledi.

İstanbul Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, seçim ve ziyaret vesilesiyle, Patrik Maşalyan’a episkoposluk kolyesi ve haç hediye etti.

Patrik Sahak II. Maşalyan, ruhani tüm liderlere Patriklik Makamı adına teşekkür etti. Onların varlığı, kiliseler arası kardeşliği pekiştiriyor ve Rab İsa Mesih’te kardeşlik sevgisini güçlendiriyordu. Patrik Maşalyan, seçim sonrası Patriklik Makamı’nda beliren bereketin, tüm kardeş kiliselere ve cemaatlerine de yayılmasını diledi. 

Seçilmiş Patrik Maşalyan, ruhani liderlerin yanı sıra, belediye başkanlarını ve siyasileri de kabul etti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Beşiktaş Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Rıza Yılmaz ve danışman Nurhan Palakoğlu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve danışman Hovsep Özacar, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ve Macaristan Başkonsolosu Laszlo Keller Patrikhane’yi ziyaret ettiler. 

Tüm ziyaretçiler, Patriklik Makamı’nın tarihi ve faaliyetiyle, Türkiye’deki en önemli kurumlardan birisi olduğunu belirttiler. Bu nedenle, Patrik, sadece dini işlerle ilgili olmanın yanı sıra, temsiliyet yetkisiyle de donatılmıştı. Patrik seçiminin sonuçlanması bu nedenden dolayı, Ermeni cemaatinde olumlu gelişmelere yol açacaktı. Ziyaretçiler, Patriklik Makamı’na her zaman yardım etmeye hazır olduklarını belirttiler.

İskenderun’da Oruç Dönemi Öncesi Bağışlama Pazarı Ayini

Önceki hafta sonu ‘Et Orucu’na başlayan İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu da ‘Peynir Orucu’na başlayarak 40 Gün...

Gazzeli Genç Kız, SAT-7’ye Konuştu

SAT-7 EKRANLARINDA SAVAŞIN SONLANDIRILMASI VE OKULA DÖNME ÇAĞRISINDA BULUNDU Gazze'de 625.000'den fazla çocuk ve genç aylardır okula gidemiyor...

Ermeni Kilisesi, Surp Krikor Lusavoriç Yortusu’nu Kutladı

Ermeni Kilisesi, İman Atası Surp Krikor Lusavoriç'in, İsa Mesih'e olan imanı uğruna Khor Virab'a (Derin Kuyu) Atılışı...

İskenderun’da Paskalya Öncesi Et Orucu Başladı

İskenderunlu Ortodokslar, geçtiğimiz hafta sonu ‘Et Karnavalı-Merfağ’ gerçekleştirerek, Paskalya öncesinde et orucuna başladı. Bu hafta sonu ise Peynir Karnavalı...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi