29 Mart 2024 Cuma

İzmir’de Meryem Ana’nın Göğe Alınması Bayramı Kutlandı

Her sene olduğu gibi 15 Ağustos’ta İzmir’e bağlı Efes ilçesinin Selçuk Bülbül Dağı’nda Meryem Ana Evi’nde, Meryem Ana’nın Göğe Alınması Bayramı kutlandı.

Salgından dolayı yoğun kalabalığın olmadığı Türkçe ve İngilizce olarak yapılan ayin, İzmir Latin Katolik Başepiskoposu Lorenzo Piretto tarafından yönetilirken, Türkiye Ermeni Katolik Kilisesi’ni temsilen Arkdiyakon Agop Minasyan, Ankara Aziz Nikola Anglikan Kilisesi’nden yetkili Rahip Peder Patrick İrwin, İzmir Göztepe Notre-Dame de Lourdes Kilisesi’nden Başrahip Peder Gabriel Ferone ve İzmir Diyosezi’nden Diyakon Nikola da ayine teşrif ettiler.

Hem İzmir’de farklı kiliselerden gelen gruplar ve papazlar hem de İstanbul Bakırköy ve Yeşilköy Süryani Kadim cemaatinden gelen gruplar bayrama katılırken, Meryem Ana Evi Derneği’nin Başkanı Noel Micaleff kutlamada hazır bulundu.

İzmir cemaati gönüllülerinden oluşan koro ve Alsancak Notre-Dame du Rosaire Dominiken Kilisesi’nin rahibi Peder Giuseppe org çalarak ayine renk kattı.

Ayin başlamadan önce günün tesbih duası okundu.

Aziz Luka tarafından yazılan Mesih İsa’nın Sözleri önce Türkçe sonra İngilizce olarak Diyakon Nikola tarafından okundu. Sonrasında İncil’deki ayetleri Arkdiyakon Agop Minasyan, Ermenice olarak okudu.

Monsenyör Lorenzo Piretto verdiği vaazında “Meryem’in Göğe Alınışı, onun bedeniyle ve ruhuyla Allah’ın yüceliğine, dirilmiş Oğlu İsa’nın yanına geçişinin kutlandığı bayramdır. İyi haber ise, Meryem’in bizden önce oraya gitmesidir. Hepimiz, Meryem’in dâhil olduğu Cennet’in sevincine katılmaya çağrıldık. Allah’ın Meryem’de gerçekleştirdiği ne varsa bizim için de amaçlanmıştır. Şimdiki hayatımız Meryem’in eşliğinde, Allah’ın bizi katılmaya hazırladığı bu büyük göksel şölene doğru Mesih İsa’nın ardından kat ettiğimiz yolculuğumuzdur” dedi.

Ayin bittikten sonra katılan herkes Meryem Ana Evi Derneği’nin bahçesinde, dernek tarafından verilen ikramlara davet edildiler. Öğleden sonra Meryem’in Göğe Alınması Bayramı görkemli tesbih duasıyla bitirildi. (SAT-7 TÜRK HABER/ İzmir – Nathalie Ritzmann)

Bin Yıllık Kilise Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Kayseri'deki Koramaz Vadisi’ndeki en eski kaya oyma dini yapısı olan Beşaret...

DİSK-AR’a Göre Türkiye İşsizlikte Avrupa Şampiyonu

TÜİK verilerine Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,4 oldu TÜİK Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı...

Krizma Kutsaması İskenderun Katedrali’nde Gerçekleştirildi

İskenderun Müjdeleme Katolik Katedrali'nde, her yıl gerçekleştirilen ‘Yağların Kutsanması’ Ayini, kutsal hafta içerisinde gerçekleştirildi. Rahiplerin yeminlerini tazelediği...

Vakıfköy’de Palmiye Pazarı Ayin ile Kutlandı

"Dzağgazart" (Palmiye Pazarı) Rab İsa Mesih'in Yeruşalim'e Giriş Yortusu, Vakıfköy'de de Surp Badarak ayini ile kutlandı.  24 Mart...

Bu haberleri okudunuz mu?Benzer İçerikler
Sizin için önerildi